Typography

023 Haarlem Economie/Innovatie/Duurzaamheid - Vrijdagmiddag 7 februari a.s. ontvangt gastheer Jaap Sluis tijdens het Innovatiecafé weer diverse vernieuwers uit het bedrijfsleven. Het zijn Maarten de Gruyter van projectontwikkelaar Boelens de Gruyter, Pepijn Reesink van SKOON Energy en Maarten Pompen van Ervaar Elektrisch. Zij belichten vanuit verschillende invalshoeken de praktische kant van innovatie.De gasten zijn allen afkomstig uit onze regio en gaan behalve met Jaap Sluis ook in gesprek met elkaar. Het Innovatiecafé is gratis toegankelijk en vooral bedoeld voor ondernemers en beleidsmakers uit Haarlem e.o. die werk maken van vernieuwing.

Pepijn Reesink uit Haarlem werkt bij SKOON Energy (opgericht door Haarlemmer Daan Geldermans). Dit snel groeiende bedrijf realiseert een landelijk netwerk van mobiele batterijen dat vervuilende dieselaggregaten kan vervangen. Onder meer in de bouw, de binnenvaart en de festivalbranche wordt daar steeds vaker gebruik van gemaakt. SKOON Energy heeft de batterijen niet allemaal in eigendom, maar koppelt via een eigen platform vraag en aanbod. Bijvoorbeeld: batterijen van grote aannemers die in het weekeinde op een bouwplaats ongebruikt blijven, kunnen voor een festival in de buurt worden ingezet.

Maarten de Gruyter is mede oprichter en directeur van Boelens de Gruyter in Amsterdam en staat landelijk bekend als een van de meest innovatieve ontwikkelaars. Zo zorgde zijn bedrijf in Amsterdam voor een nieuw leven voor de oude panden van Trouw en Het Parool aan de Wibautstraat. In Haarlem ontwikkelt Boelens de Gruyter een plan voor de Belcanto-locatie (oude belastingkantoor) in Schalkwijk. Opvallend detail: het planten van 750 bomen. Oók opvallend: Maarten de Gruyter gelooft vanwege veranderende mobiliteitsbehoeften niet (meer) in ondergronds parkeren. Hij opteert voor bovengronds zodat er als we straks de auto vaker laten staan andere bestemmingen voor garages kunnen worden bedacht. Zijn droomproject? Een 250 meter hoog gebouw in Amsterdam. Of misschien toch liever in Haarlem..?

Als in mei 2020 de Formule 1 op het circuit van Zandvoort is uitgeraasd, richt autoliefhebber Maarten Pompen de blik op 2, 3 en 4 oktober. Dan organiseert hij er met zijn bedrijf ’Ervaar Elektrisch’ drie dagen lang experiences voor wie de toekomst van het elektrisch rijden wil verkennen. Of zoals Maarten het zelf zegt: voel de kracht, hoor de stilte, ontdek de energie en bewonder de technologie. Dat klinkt leuk, maar er komt veel bij kijken om het evenement goed van de grond te krijgen. Innovatie in de automotive sector, Maarten gelooft er heilig in.

Het Haarlemse bedrijf Evidos (Evidence in Online Services) is marktleider op het gebied van digitaal ondertekenen en digitaal identificeren. Directeur Kick Willemse vertelt hoe op basis van innovatie nationaal en internationaal een vooraanstaande positie werd bevochten. De innovatieve identiteitsverificatie van Evidos bij digitaal ondertekenen vergroot voor bedrijven en organisaties de kans op succesvol zakendoen.

De muziek wordt 7 februari verzorgd door zang- en gitaarduo Fris & Zoet, bestaande uit Mathijs van der Voorn en Emmy van Boven. Zij studeren aan het Conservatorium Haarlem van de Hogeschool Inholland.

Het Innovatiecafé is een initiatief van de Rabobank Haarlem en Omstreken, Gemeente Haarlem, Sociëteit Vereeniging, communicatieadviesbureau De Coalitie en Hogeschool Inholland. Ook ondernemende mensen zónder eigen bedrijf zijn van harte welkom.

Meer info
Datum: 7 februari a.s.;

Organisatie:Donald Ropes (Inholland), Justin Stuy (Rabobank), Stephan Kooijman (Gemeente Haarlem), Anton Bouman (Sociëteit Vereeniging), Jaap Sluis (De Coalitie) en Frank van der Feltz (Medicamarkt), Hans Romijn (Overname-expert);
Vragen voor de gasten: mail ze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.;
Inloop 7 februari: vanaf 15.30 uur;
De interviews door Jaap Sluis worden van 16.00 tot 17.00 uur gehouden;
Na afloop: Napraten met een borrel;
Belangstellenden van buiten de regio zijn van harte welkom;
De toegang is gratis;
Wel aanmelden via de site https://www.societeitvereeniging.nl/agenda;
Locatie: Sociëteit Vereeniging, Zijlweg 1 in Haarlem.

023 Haarlem en verre omgeving - Als schoonmaakbedrijf zijn wij ons bewust van de impact die wij hebben op het milieu. Dat is ook de reden dat we duurzaamheid in elke vezel van ons bedrijf hebben geïmplementeerd.

Lees meer...

023 Haarlem en wijde omgeving - In Haarlem, met haar charmante historische gebouwen en schilderachtige grachten, is het opsporen van lekken een taak die je best overlaat aan een professionele lekdetectie specialist uit Haarlem.

Lees meer...

Zoekt u een zakelijke lening voor uw MKB-onderneming? Ontdek dan de opties voor een zakelijke lening. Is deze lening om uw voorraad te vergroten? Of uw digitale aanwezigheid te versterken? Of om op een andere wijze te expanderen? Bij MKB Krediet Nederland kunt u al een zakelijke lening krijgen vanaf € 25.000. Het aanvragen van deze zakelijke lening verloopt gemakkelijk online via de website van MKB Krediet Nederland.

Lees meer...

023 Haarlem en verre omgeving - De Haarlemse Menno is een heuse Youtube ster met bijna 40 miljoen views inmiddels.  Menno heeft jarenlang als wiskunde docent gewerkt op het Ichthus Lyceum in Driehuis.

Lees meer...

023 Haarlem en verre omgeving, natuur - De biologische lentemarkt in de Kweektuin is vanaf nu onderdeel van het Springer Festival, met allerlei workshops, lezingen en activiteiten. En gratis tuinadvies!

Lees meer...

“Het geheel vernieuwde restaurant De Kloosterkeuken (foto: Adam van Noort).” - 023 Haarlem en verre omgeving, Restaurants, uit eten - Twee leerwerkrestaurants in Haarlem gaan vanaf de zomerperiode samen verder.

Lees meer...

023 Haarlem en verre omgeving, Sport, fietsen, evenementen - Interesse in de geschiedenis van Spaarndam en omgeving? Doe dan mee met deze fietstocht. Deze loopt over een afwisselende route door een stuk van Spaarnwoude dat van historische betekenis is.

Lees meer...

023 Haarlem en verre omgeving, Fietsen, evenementen, sport, uitgaan - Wandelen door het open gebied aan de grens van Haarlem tussen stad en duin, waar vroeger het groente- en bloembollenteeltgebied van Haarlem was, en door het bos van Duinvliet.

Lees meer...

023Magazine, Lifestyle & Gezondheid - Immunity is een poederdrank verrijkt met vitamines. Een combinatie van acerola-, druivenpit-, Ginseng-, resveratrol- en gemberextract, zwarte bessen- en zwarte wortelpoeder, gezoet met kokosbloesemsuiker.

Lees meer...

023 Heemstede, Politiek, gemeente Heemstede - Op 29 februari 2024 zal Karen Millenaar door de gemeenteraad benoemd worden als nieuwe griffier van de gemeenteraad van Heemstede.

Lees meer...

023 Haarlem en verre omstreken Maatschappij, hulp, voedselhulp - Er komen 2 Voedselbank inleverpunten bij in Haarlem-Noord en Spaarndam. De twee kerken waar dit vanaf 1 december kan, doen mee aan de actie ‘Samen tegen armoede’.

Lees meer...

023 Haarlem en wijde omgeving, Maatschappij - Klimaatverandering, opwarming, duurzaamheid: onderwerpen die niet weg te denken zijn uit het nieuws. Zuinig zijn met materialen en de natuur is nodig om het voor onze kinderen en generaties daarna nog een beetje leefbaar te houden. Voelen de bewoners van Schalkwijk zich hierbij betrokken?

Lees meer...

023magazine.nl geprint

Vitamines & Supplementen & Gewicht

023 Nieuws