Typography

023 Haarlem Kunst & Cultuur - Op de zolder van het kunstcentrum Haarlem kan men tot en met 21 november genieten van de tentoonstelling Woven Wonders en krijgt men een prachtig overzicht van fraaie wandkleden, plaids, kussens en shawls van het baanbrekende textielmerk van Irene van Vliet.

Irene van Vliet laat haar creativiteit de vrije loop en met haar werken vertelt ze verhalen die vaak een surrealistisch tintje hebben. Dromerige landschappen en flora en fauna zijn voor haar welkome inspiratiebronnen. “Voor mij is de schoonheid van de natuur een voortdurende beweging van licht, kleur en vorm. In mijn werk probeer ik deze momenten stil te leggen door middel van fotografie en schilderen. Ik schilder eigenlijk met garens’’.

De wandkleden van Woven Wonders hangen als schilderijen aan de muur. De kussens zijn van de hoogste kwaliteit met unieke designs. De plaids zijn zeer exclusief en door de innovatieve weeftechniek dubbelzijdig te gebruiken. Het prachtige kleurgebruik van Irene verrijkt ieder interieur. Al haar textiel in de tentoonstelling is te koop.  


Van Eindhoven naar Parijs
Eigenaar en ontwerper Irene van Vliet richtte Woven Wonders in 2009 op. Haar passie voor textiel ontwikkelde zij in 1989, na de Design Academy in Eindhoven, toen zij in Parijs haar textielgraad haalde aan het Atelier National d’Art Textile.


Ontmoet het brein achter Woven Wonders 
Op zaterdag 26 september kun je Irene ontmoeten. Zij vertelt hoe traditie en innovatie in haar werken samen komen. Toegang is gratis. In verband met de Corona-maatregelen hebben wij de Meet & Greet in verschillende tijdsblokken ingedeeld. Je kan om 14:00, 15:00 of 16:00 uur langskomen. Wil je aanwezig zijn? Stuur ons een bericht via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Woven Wonders
Schilderen met garens Irene van Vliet in Kunst Centrum Haarlem

Zaterdag 19 september tot en met zaterdag 21 november 2020

Meet & Greet met Irene van Vliet op zaterdag 26 september 2020 om 14:00, 15:00 en 16:00 uur. Aanmelden verplicht via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kunst Centrum Haarlem

Gedempte Oude Gracht 117-121, Haarlem

Open van dinsdag tot en met zaterdag 11.00 – 17.00 uur, 11.00 – 17.00 uur

023 Haarlem en verre omgeving - Als schoonmaakbedrijf zijn wij ons bewust van de impact die wij hebben op het milieu. Dat is ook de reden dat we duurzaamheid in elke vezel van ons bedrijf hebben geïmplementeerd.

Lees meer...

023 Haarlem en wijde omgeving - In Haarlem, met haar charmante historische gebouwen en schilderachtige grachten, is het opsporen van lekken een taak die je best overlaat aan een professionele lekdetectie specialist uit Haarlem.

Lees meer...

Zoekt u een zakelijke lening voor uw MKB-onderneming? Ontdek dan de opties voor een zakelijke lening. Is deze lening om uw voorraad te vergroten? Of uw digitale aanwezigheid te versterken? Of om op een andere wijze te expanderen? Bij MKB Krediet Nederland kunt u al een zakelijke lening krijgen vanaf € 25.000. Het aanvragen van deze zakelijke lening verloopt gemakkelijk online via de website van MKB Krediet Nederland.

Lees meer...

023 Haarlem en verre omgeving, Kunst & Cultuur, Theater - “Het duo mikt op het absurdisme en de meligheid van Jiskefet, en als we het iets groter maken, kunnen ook nog Toon Hermans en Monty Python worden genoemd."

Lees meer...

023 Haarlem en verre omgeving – Kunst & Cultuur, Theater - Het was eigenlijk geen keuze voor schrijver Geert Kimpen om een boek over Maria Magdalena te schrijven.

Lees meer...

Bloemendaal viert vrijheid op 5 mei - 023 Bloemendaal, festiviteiten - Dorpskerk Bloemendaal organiseert op zondag 5 mei een vrijheidsviering voor alle inwoners van de gemeente Bloemendaal en andere geïnteresseerden.

Lees meer...

023 Haarlem en verre omgeving, Sport, fietsen, evenementen - Interesse in de geschiedenis van Spaarndam en omgeving? Doe dan mee met deze fietstocht. Deze loopt over een afwisselende route door een stuk van Spaarnwoude dat van historische betekenis is.

Lees meer...

023 Haarlem en verre omgeving, Fietsen, evenementen, sport, uitgaan - Wandelen door het open gebied aan de grens van Haarlem tussen stad en duin, waar vroeger het groente- en bloembollenteeltgebied van Haarlem was, en door het bos van Duinvliet.

Lees meer...

023Magazine, Lifestyle & Gezondheid - Immunity is een poederdrank verrijkt met vitamines. Een combinatie van acerola-, druivenpit-, Ginseng-, resveratrol- en gemberextract, zwarte bessen- en zwarte wortelpoeder, gezoet met kokosbloesemsuiker.

Lees meer...

023 Heemstede, Lokale politiek - Vanavond is Falgun Binnendijk officieel geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Heemstede. Dit vond plaats tijdens een buitengewone raadsvergadering in het raadhuis van Heemstede.

Lees meer...

023 Heemstede, Politiek, gemeente Heemstede - Op 29 februari 2024 zal Karen Millenaar door de gemeenteraad benoemd worden als nieuwe griffier van de gemeenteraad van Heemstede.

Lees meer...

023 Haarlem en verre omstreken Maatschappij, hulp, voedselhulp - Er komen 2 Voedselbank inleverpunten bij in Haarlem-Noord en Spaarndam. De twee kerken waar dit vanaf 1 december kan, doen mee aan de actie ‘Samen tegen armoede’.

Lees meer...

023magazine.nl geprint

Vitamines & Supplementen & Gewicht

023 Nieuws