Typography

023 Haarlem, Heemstede - Voor de volksvertegenwoordigers van Noord-Holland komen de Provinciale Statenverkiezingen van maart 2023 in zicht. Aanleiding voor nieuwe vragen aan de Statenleden over hun ervaringen, resultaten en ambities. Deze week aan Christa Kuiper van het CDA.

Wat vond je het spannendste debat in deze periode?
De debatten rondom de Regionale Energiestrategieën en de Omgevingsverordening vond ik heel spannend, want dat zijn onderwerpen die de leefomgeving van de inwoners van Noord-Holland direct raken. Het is belangrijk dat we snel gaan bouwen maar ook wáár we bouwen en die Omgevingsverordening speelt daar een belangrijke rol in. Ik ben het met onze woordvoerder Wilma van Andel eens dat we daarbij ruimte moeten geven aan de gemeenten, want zij weten welke woonbehoefte er is en hun raad en college kunnen heel goed bepalen wat voor de toekomst van belang is. Het debat over de Regionale Energiestrategieën was ook spannend, omdat iedereen weet dat we maateregelen moeten nemen om klimaatverandering tegen te gaan, maar dat voorstel maakt concreet waar windmolens en zonneparken kunnen komen. 

Op welk resultaat, welke motie of amendement ben je trots?
De Uitvoeringagenda Verkeersveiligheid 2020–2024, want de verhoging van de verkeersveiligheid op al die provinciale wegen en fietspaden is heel belangrijk. Samen met het Rijk, gemeenten en de vervoersregio staan we voor een enorme opgave met als doelstelling ‘0 verkeersdoden in 2050’. Als provincie hebben we een uitvoeringsagenda opgesteld waarmee concreet wordt welke stappen gezet worden. Een goed voorbeeld is de kruising van de Wadweg met de N248 bij Schagen, een schoolroute waar nu maatregelen worden genomen om de kruising veiliger te maken. 

Welke persoon, politicus of collega Statenlid heeft jou sterk beïnvloed of geïnspireerd?
Dan denk ik niet zozeer aan een persoon. Wat ik inspirerend vind, dat zie je nu met de gemeenteraadsverkiezingen en straks ook bij de Provinciale Statenverkiezingen, is dat er altijd weer mensen zijn die zich inzetten voor de publieke zaak. Dat vraagt heel wat inzet en veel mensen hebben daarnaast hun baan. Het gaat niet alleen om de vergaderingen maar ook om de voorbereiding daarvan, werkbezoeken en de contacten met inwoners en bedrijven. Ik vind het heel mooi dat er mensen zijn die er tijd en energie in willen steken om het voor hun gemeente of provincie mooier te maken. 

Als je 1 ding binnen de provincie direct zou mogen veranderen, wat zou dat zijn?
Weet je wat ik direct zou willen veranderen: de herkenbaarheid van de provincie. Mensen weten vaak niet goed waar de provincie voor staat. Terwijl wat de provincie doet heel direct onze leefomgeving raakt, zoals met de Regionale Energiestrategieën en de Omgevingsverordening. Wat het Rijk en de gemeenten doen herkent men wel, maar bij de provincie als tussenlaag blijft het lastig om dat voor het voetlicht te brengen. 

Welke schrijver, serie, podcast, afspeellijst of muziek wil je iedereen aanraden?
‘De meeste mensen deugen’ van Ruther Bregman. Een mooi boek omdat het je met een andere blik naar mensen laat kijken. Het laat zien dat je vaak vooronderstellingen hebt en dat het anders kan zijn dan jij denkt. 

Bron: Provincie Noord-Holland

023 Haarlem en verre omgeving - Als schoonmaakbedrijf zijn wij ons bewust van de impact die wij hebben op het milieu. Dat is ook de reden dat we duurzaamheid in elke vezel van ons bedrijf hebben geïmplementeerd.

Lees meer...

023 Haarlem en wijde omgeving - In Haarlem, met haar charmante historische gebouwen en schilderachtige grachten, is het opsporen van lekken een taak die je best overlaat aan een professionele lekdetectie specialist uit Haarlem.

Lees meer...

Zoekt u een zakelijke lening voor uw MKB-onderneming? Ontdek dan de opties voor een zakelijke lening. Is deze lening om uw voorraad te vergroten? Of uw digitale aanwezigheid te versterken? Of om op een andere wijze te expanderen? Bij MKB Krediet Nederland kunt u al een zakelijke lening krijgen vanaf € 25.000. Het aanvragen van deze zakelijke lening verloopt gemakkelijk online via de website van MKB Krediet Nederland.

Lees meer...

Illustratie: Petra Konijn - 023 Haarlem en wijde omgeving, rouw, hulp, verdriet - Op donderdag 25 april verschijnt het eerste zelfhulpboek voor kinderen die een broertje of zusje zijn verloren. Met deze aanpak kunnen kinderen hun verdriet aangaan en zijn ze niet alleen in hun verwerkingsproces.

Lees meer...

023 Haarlem en verre omgeving, Kunst & Cultuur, Theater - “Het duo mikt op het absurdisme en de meligheid van Jiskefet, en als we het iets groter maken, kunnen ook nog Toon Hermans en Monty Python worden genoemd."

Lees meer...

023 Haarlem en verre omgeving – Kunst & Cultuur, Theater - Het was eigenlijk geen keuze voor schrijver Geert Kimpen om een boek over Maria Magdalena te schrijven.

Lees meer...

023 Haarlem en verre omgeving, Sport, meidenvoetbal, Koninklijke HFC - Om half tien op deze zondagmorgen loop ik ons complex op. Het zonnetje schijnt en op veld 6 is Piet Stut al bezig om de oefeningen en spelletjes uit te zetten.

Lees meer...

Door Dirk Jan Rutgers - Voorzitter Koninklijke HFC - 023 Haarlem en verre omgeving, Sport, Voetbal, Koninklijke HFC - Bij een warme familieclub als HFC tutoyeren we elkaar en we noemen elkaar bij de voornaam.

Lees meer...

023 Haarlem en verre omgeving, Sport, fietsen, evenementen - Interesse in de geschiedenis van Spaarndam en omgeving? Doe dan mee met deze fietstocht. Deze loopt over een afwisselende route door een stuk van Spaarnwoude dat van historische betekenis is.

Lees meer...

023 Heemstede, Lokale politiek - Vanavond is Falgun Binnendijk officieel geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Heemstede. Dit vond plaats tijdens een buitengewone raadsvergadering in het raadhuis van Heemstede.

Lees meer...

023 Heemstede, Politiek, gemeente Heemstede - Op 29 februari 2024 zal Karen Millenaar door de gemeenteraad benoemd worden als nieuwe griffier van de gemeenteraad van Heemstede.

Lees meer...

023 Haarlem en verre omstreken Maatschappij, hulp, voedselhulp - Er komen 2 Voedselbank inleverpunten bij in Haarlem-Noord en Spaarndam. De twee kerken waar dit vanaf 1 december kan, doen mee aan de actie ‘Samen tegen armoede’.

Lees meer...

023magazine.nl geprint

Vitamines & Supplementen & Gewicht

023 Nieuws