Typography

De burgemeester aan het woord

De burgemeester van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Pieter Heiliegers.  krijgt een aantal vragen gesteld over Burgernet.

De burgemeester aan het woord

De burgemeester van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Pieter Heiliegers.  krijgt een aantal vragen gesteld over Burgernet.

Burgemeester Heiliegers: In onze gemeente mag bijna 10% van de inwoners zich ‘Burgernetter’ noemen. Dat vind ik echt geweldig! Het toont aan dat onze inwoners zeer betrokken zijn bij de eigen omgeving. De ogen en oren van bewoners helpen ons in het opsporen van vermiste personen en ook kunnen inbraken worden tegengaan. Uiteindelijk leidt het tot een veilige woonomgeving. Juist daarom blijf ik het belangrijk vinden om Burgernet onder de aandacht te houden. Vooral tijdens de donkere wintermaanden. Zo hebben wij begin november een wervingsactie gehouden door een brief over Burgernet te verspreiden. Ik hoop natuurlijk dat er hierdoor weer veel aanmeldingen binnenkomen. Maar ik doe ook een oproep aan u. Vraag ook mensen in uw omgeving, zoals uw buren of vrienden om zich aan te melden. Dan maken we het netwerk nog groter. Is Burgernet voldoende bekend bij de bewoners?

Wat is de grootste verdienste van Burgernet?

Met Burgernet kunnen we sneller personen opsporen. Bijvoorbeeld bij een inbraak of als er iemand vermist is. Dat lukt omdat de gemeente, politie en inwoners via Burgernet samenwerken. We versterken elkaar. Inwoners kennen de buurt en zien snel als er iets niet in de haak is. De politie heeft opsporingsmiddelen en de gemeente kan daarbij ondersteunen. Naast die samenwerking, vind ik het een verdienste dat Burgernet bewoners stimuleert om zelf bij te dragen aan de veiligheid in hun buurt. Burgernet laat ook weten wat het resultaat van een actie is. Als je iets hebt kunnen betekenen in een opsporingsactie, dan geeft dat toch een heel goed gevoel?

Volgt u zelf Burgernet in Noord-Holland? 

Jazeker! Ook ik ben aangesloten bij Burgernet. Ik hoop dat ik daarmee het goede voorbeeld geef. Nu hebben we al een heel mooi aantal Burgernetters, maar dat kan nog hoger. Ik hoop op een dekkend netwerk, verspreid over de hele gemeente. In Haarlemmerliede en Spaarnwoude zijn er woonkernen waar nog een echt dorpsgevoel heerst. Inwoners kennen elkaar en er is veel betrokkenheid. Het gevoel van vertrouwen en veiligheid moeten we behouden. Burgernet is daarin onmisbaar. Want samen houden we de buurt veilig.