Typography

Foto: Jan Ostrowski

023 Haarlem Cultuur - Gisteravond (8 juni) om 20.00 uur ging de officiële videoclip van 'Rockin'in the Free World (Neil Young) door De Grootste Band van Nederland in première op de website van de organisatie: www.dgbvn.nl

Foto: Jan Ostrowski

023 Haarlem Cultuur - Gisteravond (8 juni) om 20.00 uur ging de officiële videoclip van 'Rockin'in the Free World (Neil Young) door De Grootste Band van Nederland in première op de website van de organisatie: www.dgbvn.nl

De videoclip is gemaakt door Francois Boulangé en zijn bedrijf NuGuRu tv. Op 29 mei vond in Haarlem het een bijzonder evenement plaats, waarvan veel media reeds eerder berichtten: 260 drummers, gitaristen, bassisten en zangers speelden het nummer Rockin' in the Free World van Neil Young en zetten zich hiermee in om aandacht te vragen voor het Jeugdcultuurfonds.

Doel was om een videoclip te maken en daarmee nog meer aandacht voor het Jeugdcultuurfonds te creëren.  Welnu, het is zover.

DGBVN

Muziek maken is leuk. Samen muziek maken is heel leuk. Met een heleboel mensen muziek maken is het allerleukst. Dat was het idee achter De Grootste Band van Nederland. Op 29 mei 2016 speelden 260 muzikanten - drummers, bassisten, gitaristen, zangers, zangeressen; jong en oud, rijp en groen – op de Grote Markt in Haarlem samen Rockin in the Free World van Neil Young. Met dit muzikale spektakel vraagt de stichting ’De Grootste Band van Nederland’ (DGBVN) aandacht voor het Jeugdcultuurfonds – en dus voor cultuureducatie. Het Jeugdcultuurfonds stelt kinderen die in armoede leven in staat om muzieklessen te volgen. DGBVN wil dat iedereen muziek kan maken!

Van het muzikale spektakel op 29 mei is een videoclip gemaakt. Natuurlijk om te laten zien waar Haarlem toe in staat is, maar vooral om andere steden te inspireren ook zo’n muzikaal evenement te organiseren. Wie weet groeit de grootste band van Nederland straks uit tot de Allergrootste Band van de Wereld.

Initiatiefnemer Alain Timmers werd geraakt door een filmpje dat in de zomer van 2015 op internet circuleerde. In dit filmpje spelen vele tientallen Italiaanse muzikanten en vocalisten een lied van The Foo Fighters. Prachtig om te zien hoe zo veel muzikanten samenspelen. Zoiets wilde hij in Haarlem ook. Via Facebook had hij binnen de kortste keren meer dan 200 muzikanten bij elkaar. Zijn plan viel in goede aarde, ook bij de gemeente Haarlem, die bij monde van burgemeester Schneiders medewerking toezegde.

Een zeer goed aansluitend goed doel vond de organisatie in het Jeugdcultuurfonds, dat met haar doelstelling het evenement naar een hoger niveau tilt. Als DGBVN geld kan genereren om kansarme jongeren muziekles te laten volgen, wordt de grootste band van Nederland alleen maar groter!