Typography

023 Heemstede Sport - Zondag 15 oktober trof RCH thuis het Haarlemse DSK. Het werd in alle opzichten een memorabele wedstrijd.

De ploegen waren redelijk aan elkaar gewaagd. DSK kwam al heel snel op voorsprong door een misverstand in de achterhoede van RCH. Roy de Graaff raakte als laatste de bal voor DSK. Er was nog tijd genoeg voor RCH om de stand te wijzigen. Dat gebeurde al snel toen Brandon Nieuwland de bal achter zijn eigen doelman werkte. Met de rust stond zo de 1-1 op het bord. Direct na rust nam RCH een voorsprong door Xander Roosen. De aftrap was koud genomen of DSK trok de stand weer gelijk via Youri Griffioen. Het bleef maar doelpunten regenen. Nu was het DSK dat een voorsprong nam. De te laat uit zijn doel komende Milko Snijders gaf DSK de 2-3 cadeau.

Het werd wat onvriendelijk binnen en buiten het veld. Vooral de DSK aanhang liet herhaaldelijk blijken dat de scheidsrechter van de middag de heer Zammouri er niets van kon. Een schande voor het scheidsrechterskorps meende de DSK aanhang.  Hier en daar viel een gele kaart. De beste man van het veld, Hakim Ajnaoua van RCH, trok met een magistrale corner, de stand weer gelijk door de bal in een keer in de verre hoek te schieten. De koek was nog lang niet op want opnieuw nam DSK, na een snelle uitval, een voorsprong. Opnieuw was Griffioen de doelpuntenmaker 3-4. RCH dat intussen wist hoe vanuit een achterstand terug te komen trok in de 72 minuut de stand weer gelijk door een doelpunt van Sergio Burke (4-4).

Griffioen, die eerder al een gele kaart had ontvangen, vond het nodig om bij de aftrap na het vierde doelpunt van RCH op de helft van RCH te gaan lopen. Scheidsrechter Zammouri verzocht hem achter de lijn te blijven. Eenmaal achter de middellijn ondernam hij opnieuw een wandeling op de vijandelijke helft. Dat werd dus zijn tweede gele kaart en hij kon vertrekken. De DSK supporters ontploften. De leidsman nam eerst de aanvoerders apart, iets wat hij al tweemaal eerder had gedaan, en maande tot rust. Het mocht niet baten dus bleef hem niets anders over dan de wedstrijd te onderbreken. Na een pauze van 15 minuten werd de wedstrijd alsnog uitgespeeld. De klok stond al lang en breed op 90 minuten. RCH dat technisch beter was dan DSK trok uiteindelijk aan het langste eind. Een afstandsschot werd voor de tweedemaal deze middag door Nieuwland achter zijn eigen doelman gewerkt. Zo kwam RCH op het nippertje en met enig fortuin nog aan de verdiende overwinning. RCH staat op een keurige 3e plaats al is de afstand tot koploper Alliance ’22 al opgelopen tot zeven punten. Aanstaande zondag is er geen voetbalprogramma.