Typography

023 Heemstede Uitgaan - Op 9,10 en 11 december speelt J.J. Cremer het toneelstuk Gebroken IJs van de gelouterde hedendaagse schrijver Haye van der Heyden. Een komedie met ook ontroerende momenten.

023 Heemstede Uitgaan - Op 9,10 en 11 december speelt J.J. Cremer het toneelstuk Gebroken IJs van de gelouterde hedendaagse schrijver Haye van der Heyden. Een komedie met ook ontroerende momenten.

Onder regie van Yardeen Roos zal Cremer een eigen invulling geven aan dit humorvolle stuk. Roos is voor Cremer nog een onbekende regisseur. Zij, professioneel actrice, heeft alles uit de kast gehaald om het publiek een heerlijk boeiende toneelavond te bezorgen. Het stuk op zich leent zich om eens flink uit te pakken, de humor te versterken of juist de dramamomenten extra inhoud te geven.

In het stuk maken wij kennis met een groep, voornamelijk alleenstaande ouderen, die een cruise maken op de “Maria Stuart”. Zij kennen elkaar niet, maar hebben nu gemeen samen op dit schip te zijn. Op het dek genieten zij van de humor en zelfs de romantiek ligt op de loer. Ondanks het genieten van het gewoon nietsdoen, verschuilt zich ook de tijdgeest van het ouder worden. Een proces dat niet altijd even soepel verloopt. Auteur Van der Heyden is een meester in het schrijven van toneelstukken zoals Jaloezieën en Gouwe handjes. Voor deze stukken ontving hij prestigieuze onderscheidingen. Gebroken IJs zal de gasten boeien van de eerste tot de laatste zin. Bekende J.J.Cremer acteurs als Eleonora Zomer, Arnold Mulder, Hans Kluit en Suzette Meddens maken het stuk compleet. Tess Clous, de 20 jarige studente aan het Artiest Theater van het Nova College, maakt in Gebroken IJs haar toneeldebuut bij Cremer. Eens gezellig een avondje lachen is zeer zeker de moeite waard.

De voorstelling worden gehouden in het knusse Haarlemmerhout Theater aan de Van Oldenbarneveldlaan 17 op de grens van Haarlem en Heemstrede. Vrijdagavond 9 december 20.15 de première. Zaterdagavond 10 december 20.15 en zondag 11december 14.30  is er een matinee.

Kaarten zijn te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per telefoon 06 4477 6213.

Eric van Westerloo