Home

Jules in de bajes: Welkom in het Deeldelirium!

Beeldrechten: Flickr Poet Jules Deelder at the Ari bar in #Rotterdam Wim de Jong CC BY 2.0 Bepaalde rechten voorbehouden 

023 Haarlem Uitgaan - Wie na het jaarlijkse muziekfestijn Haarlem Jazz & More maar geen genoeg kan krijgen van de speelse, funky en soulvolle muziekgenre, kan begin september nog opgelucht het hart ophalen aan een bijzonder optreden. Poppodium het Patronaat presenteert Jules Deelder's Deelderlirium op een unieke locatie: de Koepelgevangenis.

Onder meer samen met tenor-saxofonist Boris van der Lek, die eerder al deel uitmaakte van de bands Golden Earring en Herman Brood & His Wilde Romance, staat de iconische dichter en muzikant op 8 september in de voormalige bajes om daar een heerlijke mix van "dampende, funky souljazz en bluesy gospel" ten gehore te brengen – afgewisseld met zijn karakteristieke dichtkunst in spoken word-stijl, natuurlijk.

Open de Koepel

Vanaf september gaat het Patronaat het imposante en monumentale gebouw van de Koepel vaker als concertlocatie gebruiken. Daarbij werkt het poppodium samen met het project Open de Koepel, dat bezig is met plannen om er een sociaal, cultureel en educatief centrum van te maken voor de buurt en de stad. Centraal daarbij staat een nieuwe kennisinstelling, University College Haarlem, waarvoor de accreditatie en het vergunningstraject momenteel in volle gang is.

  

Beeldrechten: Flickr The Prison of Haarlem Beeldrechten: Flickr The Prison of Haarlem Stefan CC BY 2.0 Bepaalde rechten voorbehouden

Het project richt zich echter breder dan het toekomstige UC Haarlem en heeft als doel een ontmoetingsplek te zijn voor de hele stad. De originele architectuur en de cellen blijven intact, wat natuurlijk een briljante setting is voor een avond met de zwartgallige dichter en artiest Jules Deelder.

Stijlicoon

Het concert wordt dus dubbel iconisch en bijzonder en is meteen de kick-off voor een reeks concerten in de Koepel dit najaar. Het belooft een prikkelende avond te worden met doorgewinterde muzikanten, slagwerk van de cultfiguur himself en natuurlijk de nodige stof tot nadenken. En als je dan toch naar een concert van zo'n stijlicoon gaat, dan moet je je er natuurlijk wel een beetje op kleden! Dus: brylcreem bij de hand, een gelikt zwart pak aan en bijpassende zwarte stropdas. Wellicht is een pak op maat een béétje overdreven, maar online vind je ook wel een versie die het "voor de leuk" goed doet. En vergeet de excentrieke zonnebril niet! Hier doe je alvast inspiratie op.

Ook kaartjes bemachtigen? Op deze pagina vind je alle (ticket) info.