Typography

023 Zandvoort Sport - Zandvoorter Maarten Jansen heeft de racehandschoenen weer opgepakt, na vier jaar aan de kant gestaan te hebben vond Maarten het weer tijd om zijn liefde voor het racen weer op te pakken.


Drukke werkzaamheden binnen zijn bedrijf NPD communications maakten het niet mogelijk voldoende tijd vrij te maken om weer serieus te gaan racen. Door  enthousiasme in zijn directe omgeving was de tijd rijp nu weer met een BMW  E30  aan de start te verschijnen binnen de E30 cup in de DNRT clubraces. Het laatste seizoen dat Jansen in dezelfde klasse aan de start verscheen was hij succesvol met diverse overwinningen dus lijkt de keuze voor deze cup de juiste.

Gesteund door een aantal enthousiaste ondernemers, is het voor Maarten mogelijk de rest van het lopende seizoen mee te doen aan alle races binnen de BMW E30 cup. Dinsdag 19 mei was Maarten’s eerste racedag in het Belgische Zolder, voor Maarten spannend om te zich te meten met een nieuwe lichting rijders, en in een voor hem nieuwe auto waar hij tot deze dag nog niet mee gereden had. Na de vrije training en de kwalificatie aan de auto te hebben kunnen wennen, startte Maarten zijn eerste race in 2015 op een 17e plaats in een veld van 35 auto’s, niet onverdienstelijk maar ook niet helemaal wat Jansen verwacht had.

Na een paar mooie gevechten op een opdrogende baan, wist hij op te klimmen naar een 11e plek, een plaats die al meer in de buurt komt van zijn verwachtingen. De tweede race werd er wederom veel gestreden om de posities, maar voor Jansen is het moeilijk verdedigen door gebrek aan vermogen in de auto ten opzichte van de concurrentie, dus meer dan een 10e plek zat er deze eerste dag in het dagklassement nog niet in. Al met al een mooi resultaat, die duidelijkheid heeft verschaft waar aan gewerkt kan worden voor het volgende evenement.

De raceactiviteiten van Maarten worden ondersteund door Novitarius, Move Media, MyeVision, AanZee strandclub 12, Autoschade Herstel Haarlemmermeer, CarWizard , Signavure, Dex Legal en NPD Communications .

 

Jeroen van der Mije
Foto en tekst

Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle

Geen feed gevonden

Trombose

D Reizen

Drogisterij