Typography

023 Bloemendaal Maatschappij - Op 26 april 2019 hebben vijf Bloemendalers een Koninklijke Onderscheiding ontvangen: 

Mevrouw Liesbeth Coltof (Overveen) is benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw

Als artistiek leider van de Stichting de Toneelmakerij is zij lang het gezicht geweest van de toneelorganisatie voor kinderen en jongeren. Vorig jaar, toen ze met pensioen ging, ontving zij de Zilveren Medaille van de Gemeente Amsterdam. Daarnaast is zij bekroond met nog vele andere prijzen voor haar werk in het theater. Met haar werk bewees Coltof dat jeugdtheater niet altijd zorgeloos en plezierig hoeft te zijn, maar ook serieuzere onderwerpen aan kan snijden.

(Mevrouw Coltof ontving haar onderscheiding in Amsterdam)

Mevrouw Ellen Schrijver-Stokvis (Bloemendaal) is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Zij was twintig jaar lang radiotherapeutisch laborant op de afdeling Radiotherapie van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam. Zij was medeorganisator van een driedaags internationaal wetenschappelijk congres over progressief Jodendom. Zes jaar lang was zij als secretaris betrokken bij de Liberaal Joodse Gemeente Amsterdam. Ook was zij actief bij de bouw en opening van de nieuwe synagoge aan de Zuidelijke Wandelweg in 2010. Zes jaar geleden werd zij secretaris van het Hoofdbestuur en het Dagelijks Bestuur van het Verbond voor Progressief Jodendom in Nederland, de koepelorganisatie van alle Liberaal Joodse Instellingen in ons land.

Mevrouw Christine van de Meer-Waller (Bloemendaal) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij is veertig jaar vakdocent aan het Kennemer Lyceum. Ook was zij vertrouwenspersoon voor de leerlingen, had twee termijnen zitting in de medezeggenschapsraad en zet zij haar artistieke en organisatorische kwaliteiten in bij de Artistieke Interlyceale. Zij was bestuurslid bij de Bloemendaalse Schoolvereniging; van 2005 tot 2013 was zij bestuurslid van stichting Ons Bloemendaal; twintig jaar wijkhoofd voor het Koningin Wilhelmina Fonds (het KWF) en oprichter van de Nederlandse Vereniging van Patiënten met Sterno Costo Claviculaire Hyperostosis (SCCH) in 2001.

De heer Patrick Westerwoudt (Santpoort-Zuid, geboren in Bloemendaal) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Als bestuurslid van de Stichting Nationale Herdenking te Bloemendaal is hij betrokken bij de jaarlijkse organisatie van de Stille Toch naar de Erebegraafplaats in Overveen. Daarnaast leidt hij schoolkinderen uit Haarlem en omgeving rond op de Erebegraafplaats en vertelt hij het verhaal over de Tweede Wereldoorlog. Van 1998 tot 2017 was hij betrokken bij Militaire Ruitersportvereniging ‘Te Paard’, afdeling Amsterdam en Regio, als deelnemer en medeorganisator van de Militaire Prestatie Tocht te Paard (MPTTP). Ook was hij voorzitter en vicevoorzitter van de vereniging. Vanaf 1997 is hij bestuurder en actief lid van de regionale afdeling Noord-Holland van Mars en Mercurius.

Mevrouw Ineke Hermans-Klaver (Bennebroek) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Als bestuurslid is zij betrokken bij de culturele dansavonden voor jongeren boven de 18 jaar, in Heemstede. Jarenlang collecteerde zij in Heemstede voor het KWF Kankerfonds. In 2017 werd ze lid van de evenementencommissie van Huis te Bennebroek. Tegenwoordig is ze betrokken bij Haarlemmermeermuseum De Cruquius. Al vanaf de opening in 1992 leidt zij groepen rond.

Op de foto’s gemaakt door Harry Donker ziet u achtereenvolgens van links naar rechts:
Ineke Hermans-Klaver, Christine van de Meer-Waller, burgemeester Elbert Roest, Patrick Westerwoudt en Ellen Schrijver-Stokvis. Op de andre foto ziet u Liesbeth Colthof (foto door Eva Plevier). Zij ontving haar onderscheiding in Amsterdam en staat daarom niet op de eerste foto.

 

023 Haarlem en verre omgeving - Als schoonmaakbedrijf zijn wij ons bewust van de impact die wij hebben op het milieu. Dat is ook de reden dat we duurzaamheid in elke vezel van ons bedrijf hebben geïmplementeerd.

Lees meer...

023 Haarlem en wijde omgeving - In Haarlem, met haar charmante historische gebouwen en schilderachtige grachten, is het opsporen van lekken een taak die je best overlaat aan een professionele lekdetectie specialist uit Haarlem.

Lees meer...

Zoekt u een zakelijke lening voor uw MKB-onderneming? Ontdek dan de opties voor een zakelijke lening. Is deze lening om uw voorraad te vergroten? Of uw digitale aanwezigheid te versterken? Of om op een andere wijze te expanderen? Bij MKB Krediet Nederland kunt u al een zakelijke lening krijgen vanaf € 25.000. Het aanvragen van deze zakelijke lening verloopt gemakkelijk online via de website van MKB Krediet Nederland.

Lees meer...

023 Haarlem en verre omgeving - De Haarlemse Menno is een heuse Youtube ster met bijna 40 miljoen views inmiddels.  Menno heeft jarenlang als wiskunde docent gewerkt op het Ichthus Lyceum in Driehuis.

Lees meer...

023 Haarlem en verre omgeving, natuur - De biologische lentemarkt in de Kweektuin is vanaf nu onderdeel van het Springer Festival, met allerlei workshops, lezingen en activiteiten. En gratis tuinadvies!

Lees meer...

“Het geheel vernieuwde restaurant De Kloosterkeuken (foto: Adam van Noort).” - 023 Haarlem en verre omgeving, Restaurants, uit eten - Twee leerwerkrestaurants in Haarlem gaan vanaf de zomerperiode samen verder.

Lees meer...

023 Haarlem en verre omgeving, Sport, fietsen, evenementen - Interesse in de geschiedenis van Spaarndam en omgeving? Doe dan mee met deze fietstocht. Deze loopt over een afwisselende route door een stuk van Spaarnwoude dat van historische betekenis is.

Lees meer...

023 Haarlem en verre omgeving, Fietsen, evenementen, sport, uitgaan - Wandelen door het open gebied aan de grens van Haarlem tussen stad en duin, waar vroeger het groente- en bloembollenteeltgebied van Haarlem was, en door het bos van Duinvliet.

Lees meer...

023Magazine, Lifestyle & Gezondheid - Immunity is een poederdrank verrijkt met vitamines. Een combinatie van acerola-, druivenpit-, Ginseng-, resveratrol- en gemberextract, zwarte bessen- en zwarte wortelpoeder, gezoet met kokosbloesemsuiker.

Lees meer...

023 Heemstede, Politiek, gemeente Heemstede - Op 29 februari 2024 zal Karen Millenaar door de gemeenteraad benoemd worden als nieuwe griffier van de gemeenteraad van Heemstede.

Lees meer...

023 Haarlem en verre omstreken Maatschappij, hulp, voedselhulp - Er komen 2 Voedselbank inleverpunten bij in Haarlem-Noord en Spaarndam. De twee kerken waar dit vanaf 1 december kan, doen mee aan de actie ‘Samen tegen armoede’.

Lees meer...

023 Haarlem en wijde omgeving, Maatschappij - Klimaatverandering, opwarming, duurzaamheid: onderwerpen die niet weg te denken zijn uit het nieuws. Zuinig zijn met materialen en de natuur is nodig om het voor onze kinderen en generaties daarna nog een beetje leefbaar te houden. Voelen de bewoners van Schalkwijk zich hierbij betrokken?

Lees meer...

023magazine.nl geprint

Vitamines & Supplementen & Gewicht

023 Nieuws