foto: Adam van Noort

023 Haarlem Economie - Borrelen op minimaal acht meter boven straatniveau. 150 Ondernemers kwamen voor hun Kastanje Borrel naar een nieuwe hotspot in Haarlem. Die nieuwe plek heet Birdy’s Bar met een logo dat linkt naar de Van der Valk hotel- en restaurantketen. Maar daar hield de overeenkomst op. Want de verrassing zat in een hypermoderne bar met lounge die in Amsterdam of London niet zou misstaan. Het van der Valk Hotel Haarlem ondergaat in enkele jaren een metamorfose.

Lees meer...

023 Haarlem Economie - Dopper en MEO, twee sociale ondernemingen in Haarlem, gaan samenwerken. MEO gaat vanaf eind oktober de klantenservice voor de fabrikant van design waterflessen verzorgen. Beide bedrijven hebben een maatschappelijke insteek: Dopper probeert onder meer de plastic-afvalberg te verkleinen, terwijl MEO mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan betaald werk helpt. De opdracht levert drie mensen een betaalde baan op en, daaraan gekoppeld, drie leerwerktrajecten.

Lees meer...

Gemeente Heemstede zet ondernemers in het zonnetje

023 Heemstede Economie - Vrijdag 16 november is de landelijke ‘Dag van de Ondernemer’; dé dag om ondernemers in het zonnetje te zetten. Medewerkers van de gemeente Heemstede gaan dan langs bij lokale ondernemers; zowel in de winkelgebieden als op het bedrijventerrein bij de Nijverheidsweg/Cruquiusweg. Hiermee wil de gemeente haar dank en waardering tonen voor de lokale ondernemers.

Lees meer...

023 Zandvoort Economie - Het college van Zandvoort wil met ingang van 1 januari 2019 plannen maken voor een nieuw in te voeren beleid voor de grote toeristische verhuur van woningen.  Vooral Airbnb is hierbij een doorn in het oog van de Zandvoortse bestuurders die een maximum willen invoeren van 60 dagen per jaar en dan ook nog onder strikte regels.

Lees meer...

023 Zandvoort Duurzaamheid - Afgelopen zaterdag rond 10.00 uur verzamelden zo’n 20 vrijwilligers zich bij het Zwanenmeertje voor de tweede jaarlijkse natuurwerkdag in de Zuidduinen. Door de stichting ‘Vrienden van de Zuidduinen’ en Waternet was de datum bewust gekozen zodat deze samenviel met de landelijke natuurwerkdag. En dat was te merken.

Lees meer...

Duurzaam Doen op twee locaties

023 Haarlem Duurzaamheid - In het weekend van 6 en 7 oktober is het Mugfest! Het gratis duurzaamheidsfestival van de Groene Mug vindt plaats op twee locaties. Mugfest staat in het teken van ‘duurzaam doen’. Ontdek wat je zelf kunt doen om bij te dragen aan een duurzaam Haarlem. En dat op twee prachtige locaties in Haarlem: de Haarlemmer Kweektuin en de Grote Markt.

Lees meer...

Meer artikelen...

Economie & Duurzaamheid

Economie & Duurzaamheid

21 februari 2019

Categorie Economie & Duurzaamheid op NLMagazine

Mediamarkt

Yarden

coolblue

Greenchoice

Aanbevolen artikelen