Typography

Huizenzoekers opgelet: er is een nieuwe huizenapp op de markt verschenen die het zoeken naar een woning in Haarlem vereenvoudigt. Blokster is de naam van de app en wordt door journalisten veelbelovend het 'Tinder voor de woningzoekende' genoemd.

 

Wat is Blokster?

Veel mensen ondervinden problemen wanneer zij via bekende woningplatformen zoals Funda op zoek gaan naar een woning. De woningen die als nieuw op het platform verschijnen, zouden reeds verkocht zijn of al een tijdje aangeboden worden via andere kanalen. Daar willen de oprichters van Blokster een einde aan maken door huizen in eerste instantie exclusief op de woningapp aan te bieden. Enkele dagen na de publicatie op Blokster verschijnen zij dan pas op Funda. Daarmee garandeert Blokster dat reageren op een woning ook daadwerkelijk de moeite waard is.

Naast de exclusiviteit van de woningen, is Blokster ook zeer gebruiksvriendelijk. De veel gemaakte vergelijking met Tinder is er één die snel gemaakt is: na een aantal voorkeuren te hebben doorgegeven (denk aan locatie, prijsklasse en woonoppervlakte), ga je als het ware swipen met huizen. Heb je de woning van je dromen gevonden? Dan swipe je die woning naar rechts en kun je een berichtje sturen, een afspraak voor een bezichtiging maken of je aanmelden voor een 'open huis bezichtiging'.

Eerst de hoofdstad, dan de rest

Blokster wordt mede mogelijk gemaakt door de technologische ontwikkelingen die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder app tel je als bedrijf niet meer mee, zo lijkt het. Dat beeld wordt bevestigd door het grote aantal start-ups dat, net zoals Blokster, nieuwe applicaties op de markt brengt. Tot de verbeelding sprekende voorbeelden zijn Book-a-Tiger en Charly Cares. Met de eerste kun je eenvoudig een persoonlijke schoonmaker vinden; met de tweede een oppas voor je kinderen. De start-ups lijken een patroon te volgen: eerst onze hoofdstad veroveren, daarna pas de rest van het land. Ook bij Blokster is dit het geval, waarop momenteel vooral veel Amsterdamse woningen te vinden zijn. Toch is de app ook de moeite waard voor Haarlemmers, want als stad nabij Amsterdam heeft Blokster ook hier een uniek huizenaanbod.

Meer weten over Blokster? Kijk dan op de website van de nieuwe woningapp.

categorieën

023 Heemstede Economie Duurzaamheid - Op zaterdag 11 mei wordt tijdens de Van Streek markt bij De Dinkelhoeve aan de Herenweg 61 de eerste oogst oesterzwammen van HeemSteeds Gezwam gepresenteerd. Deze oesterzwammen zijn gekweekt op koffiedik ingezameld bij Heemsteedse ondernemers en organisaties.

Lees meer...

Stapels visitekaartjes gingen mee en er kwamen nieuwe contacten en afspraken voor terug. Drie Haarlemse professionals vertellen over hun werkbezoek met burgemeester Jos Wienen en wethouder Marie-Thérèse Meijs aan Harlem in New York.


023 Haarlem Economie - Harlem werd in de zeventiende eeuw gesticht als Nieuw-Haarlem, dus de connectie met onze stad is eeuwenoud. De traditie van uitwisseling begon drie jaar geleden met Nederlandse start-ups. In 2017 volgde een werkbezoek van de gemeente Haarlem aan Harlem.

Lees meer...

Photo by Brett Sayles from Pexels

023 Hoofddorp Economie – Op 11 april worden in Pakhuis de Zwijger de resultaten gepresenteerd van het vierdaagse Atelier Circulaire Werklocaties 2050, dat in februari georganiseerd werd door Architectuur Lokaal, in samenwerking met de provincie Noord-Holland, SADC en SKBN.

Lees meer...

Weekend van de Begraafplaats van 24 t/m 26 mei

023 Heemstede Cultuur - Van 24 t/m 26 mei worden tijdens het Weekend van de Begraafplaats landelijk activiteiten georganiseerd op verschillende begraafplaatsen door het hele land. Begraafplaatsen zijn prachtige en bijzondere plekken die meer aandacht zouden moeten krijgen.

Lees meer...

023 Zandvoort Cultuur – Het is al weer de achtste keer dat Zandvoort dit jaar het Europees Kampioenschap Zandsculpturen organiseert. Dit jaar staat het festijn in het teken van ‘75 jaar Vrijheid’. Zes Europese kunstenaars beginnen vanaf 8 juli a.s. met het maken van zes vrijheidsmonumenten van zand.

Lees meer...

Foto: Ewoud Koster

023 Haarlem Uitgaan - Uitgerekend op de dag dat de bekerfinale voetbal werd gespeeld en een koude, natte dag was voorspeld, werd het feest van de vrijheid gevierd in Haarlem. Desondanks werd Bevrijdingspop 2019 een drukke, gezellige editie waarbij het droog bleef en de zon zich zelfs flink liet zien.

Lees meer...

Schipholfonds maakt nieuw kunstgras warming-up veld jongste hockeyclub uit de regio mede mogelijk

023 Spaarndam Sport - Op 31 maart aanstaande viert Hockeyclub Spaarndam met een groots evenement dat zij op korte termijn haar complex uitbreidt met een zogenaamd warming-up veld. Dit is een kunstgrasveld ter grootte van ongeveer een derde van een normaal veld, voorzien van een doel en een doelcirkel.

Lees meer...

Foto: Essay 1

023 Zandvoort Sport - Zaterdag 2 maart zal op Circuit Zandvoort de Final 4 worden verreden. De vier uur durende wedstrijd vormt de afsluitende race van het Winter Endurance Kampioenschap 2018-2019.

Lees meer...

Foto's: Jumbo Supermarkten en  Essay Produkties, Chris Schotanus

023 Zandvoort Sport - Op dinsdag 5 februari start de voorverkoop voor de Jumbo Racedagen, ‘driven by Max Verstappen’ die op zaterdag 18 & zondag 19 mei plaatsvinden op Circuit Zandvoort.

Lees meer...

023 Heemstede Maatschappij - Op 4 mei staat Heemstede stil bij dodenherdenking en op 5 mei is de viering van Bevrijdingsdag. Tijdens de dodenherdenking op 4 mei herdenkt de gemeente Heemstede de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en de gevallenen in oorlogssituaties en vredesmissies sindsdien.

Lees meer...

023 Heemstede Politiek - Maurice Harroud en Jos de Jong van 023 Politiek ontvangen deze aflevering burgemeester van Heemstede Astrid Nienhuis. Een levendig gesprek over de achtergrond van de burgemeester, haar persoonlijke motivatie en natuurlijk over Heemstede.

Lees meer...

“De levendige Participatiemarkt van vorig jaar in de bibliotheek in Haarlem (foto: Judith Buijze-Cappon).

023 Haarlem Maatschappij - Op woensdag 3 april is er weer de Participatiemarkt Haarlem. Tussen 11.00 en 15. 00 uur kunnen mensen die zich oriënteren op mee doen in de samenleving terecht in de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk. Meer dan 50 organisaties bieden vanuit hun marktkramen een schat aan informatie over activiteiten in de wijken, dagbesteding, vrijwilligerswerk, opleidingen & cursussen en werkstages.

Lees meer...

Nieuwsoverzicht Haarlem

Haarlem

023magazine laatste uitgave

Merchandise NL Magazine