Typography

Huizenzoekers opgelet: er is een nieuwe huizenapp op de markt verschenen die het zoeken naar een woning in Haarlem vereenvoudigt. Blokster is de naam van de app en wordt door journalisten veelbelovend het 'Tinder voor de woningzoekende' genoemd.

 

Wat is Blokster?

Veel mensen ondervinden problemen wanneer zij via bekende woningplatformen zoals Funda op zoek gaan naar een woning. De woningen die als nieuw op het platform verschijnen, zouden reeds verkocht zijn of al een tijdje aangeboden worden via andere kanalen. Daar willen de oprichters van Blokster een einde aan maken door huizen in eerste instantie exclusief op de woningapp aan te bieden. Enkele dagen na de publicatie op Blokster verschijnen zij dan pas op Funda. Daarmee garandeert Blokster dat reageren op een woning ook daadwerkelijk de moeite waard is.

Naast de exclusiviteit van de woningen, is Blokster ook zeer gebruiksvriendelijk. De veel gemaakte vergelijking met Tinder is er één die snel gemaakt is: na een aantal voorkeuren te hebben doorgegeven (denk aan locatie, prijsklasse en woonoppervlakte), ga je als het ware swipen met huizen. Heb je de woning van je dromen gevonden? Dan swipe je die woning naar rechts en kun je een berichtje sturen, een afspraak voor een bezichtiging maken of je aanmelden voor een 'open huis bezichtiging'.

Eerst de hoofdstad, dan de rest

Blokster wordt mede mogelijk gemaakt door de technologische ontwikkelingen die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder app tel je als bedrijf niet meer mee, zo lijkt het. Dat beeld wordt bevestigd door het grote aantal start-ups dat, net zoals Blokster, nieuwe applicaties op de markt brengt. Tot de verbeelding sprekende voorbeelden zijn Book-a-Tiger en Charly Cares. Met de eerste kun je eenvoudig een persoonlijke schoonmaker vinden; met de tweede een oppas voor je kinderen. De start-ups lijken een patroon te volgen: eerst onze hoofdstad veroveren, daarna pas de rest van het land. Ook bij Blokster is dit het geval, waarop momenteel vooral veel Amsterdamse woningen te vinden zijn. Toch is de app ook de moeite waard voor Haarlemmers, want als stad nabij Amsterdam heeft Blokster ook hier een uniek huizenaanbod.

Meer weten over Blokster? Kijk dan op de website van de nieuwe woningapp.

Economie & Duurzaamheid

Economie & Duurzaamheid

26 februari 2020

Categorie Economie & Duurzaamheid op NLMagazine

Mediamarkt

Yarden

coolblue

Greenchoice

Aanbevolen artikelen