Typography

023Haarlem Economie/duurzaamheid - Het Kweekcafé, plek en podium in de Haarlemmer Kweektuin, biedt een bijzonder programma tijdens de eerste editie van The Impact Days in Haarlem. Zo geeft genomineerd documentairemaker Benny Vink een inspiratie sessie met unieke verhalen en zinvolle filmfragmenten. Ook is er een pop-up Impact Markt waar bezoekers kunnen kennismaken met ondernemers, initiatiefnemers die ieder op een eigen manier impact willen maken. Denk aan biobased architectuur, een holistische haarstyliste, eerlijke kleding, brainstormsessie voor startende ondernemers en toffe mobiele games voor kinderen. 

Over The Impact Days

The Impact Days zijn de drie dagen in het jaar waarin Nederland sociaal ondernemerschap ontdekt, viert en versnelt. Tijdens inspirerende evenementen in meer dan 10 steden door het hele land worden alle plekken zichtbaar gemaakt waar gebouwd wordt aan een duurzame en eerlijke wereld. Haarlem doet dit jaar voor het eerst mee aan The Impact Days op meer dan 15 locaties verspreid over de hele stad.  

 

Over het Kweekcafé

Bij steeds meer ondernemers draait het naast het runnen van een gezonde winstgevende (lees 'duurzame') onderneming steeds vaker om de impact die je met je onderneming kunt maken. Zo is Kweekcafé ontstaan vanuit de wens een plek te creëren voor ontmoeting en inspiratie op het gebied van duurzaamheid en circulaire economie. In het Kweekcafé willen we met ons aanbod van eten en drinken, programmering en onze winkel - expo straat in de kas gasten op een laagdrempelige manier inspireren. Kortom, in het Kweekcafé 'kweken we bewustwording'.

 

Programma The Impact Days Haarlem in het Kweekcafé

22 november, 17:00-20:00 uur, Inspiratiesessie met verhalen en filmfragmenten. Schuif aan en eet mee. Gast: genomineerd documentairemaker Benny Vink
Aansluitend op het wekelijkse Duurzaamheidsloket komt genomineerd filmmaker Benny Vink van ‘Puur Media’ vertellen over zijn ervaringen als documentairemaker en laat hij fragmenten zien uit zijn werken oa. : City Roof Top, H2, Het Nieuwe Eten.
Al bijna 10 jaar maakt hij films en doceert hij. Hij vertelt over hoe hij tot het besluit is gekomen om met behulp van zijn documentaires impact te maken en hoe je, want hier is hij
van overtuigde, ook films puur en duurzaam kunt maken. Zijn missie: inspireren, vragen stellen, mensenaanzetten tot denken. Je gaat geïnspireerd het weekend in!

Locatie: Het Kweekcafé, Kleverlaan 9, 2023 JC Haarlem
Kosten: € 7,50 p.p. (incl. een welkomstdrankje en een vegetarische hap)
Meld je vóór 18 november aan en mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ovv Social Impact Days

 

Pop-up Impact markt in de kas
23 november, 11:00 – 16:00 uur.

Laat je inspireren door ondernemers die met hun product of initiatief impact willen maken.
Hoe maken zij impact, wat drijft hen, hoe zorgen ze voor een financieel 'duurzame' onderneming?

Tussen 11:00 en 16:00 uur kun je kennis maken en in gesprek met o.a.:
Christian Baptist - Perfect Earth (mobiele games voor kinderen)
Dik Bol - Stedenband Haarlem-Mutare- (onderwijsprojecten voor basis en middelbaar onderwijs)
Gabriela Telleria – Vitaal architectuur (Biobased architectuur, Biomimicry en Biophilia)
Joline Klinkenberg - Schaar zoekt Haar (holistische haarstyliste)
Maaike van Beusekom – mede initatiefneemster en eigenaar Kweekcafé
Regien Smit – The Queens Factor (organiseert in de kas een brainstorm sessie voor startende ondernemers).

Fair fashion en expositie
Kom ook fair fashion shoppen bij Miss Green en breng een bezoek aan de expositie 'Samen naar een
duurzame toekomst', initiatief van Stedenband Haarlem Mutare i.s.m. Natuur en Milieu Educatie Haarlem.

Wil je ook op 23 november zelf het podium pakken neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Houd verder uiteraard onze website in de gaten voor updates www.kweekcafe.nl

categorieën

Behoudend en sluitend, vol vertrouwen, in onzekere tijden - 023 Heemstede Economie/Politiek & Maatschappij - Wat het komend jaar zal brengen, is net als voor de rest van de wereld ook voor Heemstede onzeker. De begroting 2021 staat in het teken van de effecten van de coronacrisis. Er is gekozen voor behoudend financieel beleid.

Lees meer...

Lezing door Johan Sliggers - 023 Haarlem Economie & Duurzaamheid - Klimaatverandering: probleem, of niet? Moeten we daar iets aan doen? Hoe dan? Fossiele brandstoffen de wereld uit? Waarom niet? Waarom wel? Deze vragen staan centraal in de lezing ‘Klimaatmaatregelen, waarom eigenlijk?

Lees meer...

023 Haarlem Educatie - Op donderdag 17 september houdt de historicus Leo Balai een lezing in de Grote Zaal van Sociëteit Vereeniging in Haarlem over de Sociëteit  slavenhandel en de rol die de Republiek en later Nederland daarin speelde.

Lees meer...

023 Haarlem Kunst & Cultuur - Op de zolder van het kunstcentrum Haarlem kan men tot en met 21 november genieten van de tentoonstelling Woven Wonders en krijgt men een prachtig overzicht van fraaie wandkleden, plaids, kussens en shawls van het baanbrekende textielmerk van Irene van Vliet.

Lees meer...

023 Zandvoort Kunst & Cultuur - Het 9e Europees Kampioenschap Zandsculpturen stond gepland in juli van dit jaar maar moest worden uitgesteld vanwege alle corona-ellende.

Lees meer...

023 Haarlem – Kunst & Cultuur/Muziek - “Op 5 januari j.l. trad Charlie Bo Meijering al in de Sociëteit succesvol op als begeleider van de bariton Vincent Kusters. Op 6 september a.s. zal hij solistisch te horen zijn met een gevarieerd programma. Werken van Chopin, Brahms, Gershwin maar ook een eigen geschreven variatie op een prelude van Johann Sebastian Bach."

Lees meer...

023 Ymuiden Sport - Het bestuur van Telstar Vrouwen wordt versterkt met een nieuwe voorzitter en secretaris.

Lees meer...

023 Heemstede Lifestyle & Gezondheid - ‘Alleen samen krijgen we corona eronder’. De boodschap en de maatregelen kent iedereen.

Lees meer...

Een beetje per ongeluk derde van Nederland geworden - 023 Haarlem Lifestyle & Gezondheid - Ze moest van haar school als examen mee doen aan de Skills Heroes wedstrijd haren opsteken.

Lees meer...

023 Haarlem Politiek & Maatschappij - Van maart tot en met augustus 2020 werd er in Nederland per 10.000 huishoudens gemiddeld 24,4 keer ingebroken in woning en schuren. Dit is een daling van 18 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Lees meer...

“Zulke drukte zoals bij de Participatiemarkt in 2019 kan in Corona tijden natuurlijk niet meer (foto: Judith Buijze-Cappon).

Lees meer...

023 Heemstede Politiek, Maatschappij, Techniek, Veiligheid - Om de strijd aan te gaan met cybercriminaliteit is gemeente Heemstede sinds begin maart dit jaar op zoek naar Junior Cyber Agents: kinderen tussen 8 en 12 jaar die door het spelen van HackShield leren hoe ze zichzelf en hun omgeving wapenen tegen online gevaren.

Lees meer...

023magazine.nl geprint

023 Nieuws