Typography

023Haarlem Economie/Duurzaamheid - Ook volgend jaar kunnen Haarlemse huiseigenaren subsidie krijgen voor het gasvrij maken van de woning. De gemeente Haarlem verlengt de looptijd van de subsidie tot eind 2020 om woningeigenaren meer tijd te geven deze regeling te gebruiken. Ook is de regeling afgestemd op de landelijke subsidie voor isolatiemaatregelen. De gemeente wil Haarlemmers stimuleren het aardgas de deur uit te doen.

Woningbezitters kunnen maximaal € 3.000 krijgen plus het bedrag voor het verwijderen van de aansluiting op het aardgasnet. De subsidie Haarlem Aardgasvrij is een aanmoediging en bedoeld voor de voorlopers. Naast deze subsidie zijn er ook landelijke subsidies beschikbaar.

Landelijke subsidie voor isolatiemaatregelen
Sinds 2 september 2019 kunnen huiseigenaren de landelijke Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) aanvragen als er in de woning 2 grote energiebesparende isolatiemaatregelen worden genomen. Om te voorkomen dat mensen dubbel subsidie aanvragen, zijn deze kosten niet meer terug te krijgen via de subsidie Haarlem Aardgasvrij. Meer informatie over de landelijke subsidie op www.rvo.nl/seeh. De gemeente biedt ook een duurzaamheidslening aan. Die lening is wel te combineren met de subsidie.

Verlenging looptijd subsidie
Tot nu toe hebben 49 Haarlemmers de subsidie Haarlem Aardgasvrij gekregen. Er is nog zo’n 350.000 euro beschikbaar, genoeg voor minimaal 100 aanvragen. Het is duidelijk geworden dat huiseigenaren een fikse aanloopperiode nodig hebben om maatregelen te nemen die in aanmerking komen voor deze subsidie. Ook is de wachttijd opgelopen om de gasaansluiting uit de woning te laten verwijderen. Door het verlengen van de looptijd krijgen woningeigenaren meer tijd om de subsidie aan te vragen en te krijgen.

Subsidie voor gasvrije oplossingen
De subsidie is bedoeld voor het vervangen van aardgasinstallaties in huis als cv-ketel, geiser en gasfornuis. In de regeling is nu ook een maximum bedrag van 250 euro, inclusief btw, gesteld aan de aanschaf van een elektrische kookplaat en/of oven. Er is geen subsidie voor installaties voor het opwekken van elektriciteit, zoals zonnepanelen.

Aanvragen van subsidie
De subsidie Haarlem Aardgasvrij is aan te vragen t/m 31 december 2020 via www.haarlem.nl/subsidiegasvrij. Kijk voor meer (landelijke) subsidiemogelijkheden op Haarlem wordt steeds gasvrijer. Bekijk voor meer informatie de pagina over de duurzaamheidslening.

categorieën

Behoudend en sluitend, vol vertrouwen, in onzekere tijden - 023 Heemstede Economie/Politiek & Maatschappij - Wat het komend jaar zal brengen, is net als voor de rest van de wereld ook voor Heemstede onzeker. De begroting 2021 staat in het teken van de effecten van de coronacrisis. Er is gekozen voor behoudend financieel beleid.

Lees meer...

Lezing door Johan Sliggers - 023 Haarlem Economie & Duurzaamheid - Klimaatverandering: probleem, of niet? Moeten we daar iets aan doen? Hoe dan? Fossiele brandstoffen de wereld uit? Waarom niet? Waarom wel? Deze vragen staan centraal in de lezing ‘Klimaatmaatregelen, waarom eigenlijk?

Lees meer...

023 Haarlem Educatie - Op donderdag 17 september houdt de historicus Leo Balai een lezing in de Grote Zaal van Sociëteit Vereeniging in Haarlem over de Sociëteit  slavenhandel en de rol die de Republiek en later Nederland daarin speelde.

Lees meer...

023 Haarlem Kunst & Cultuur - Op de zolder van het kunstcentrum Haarlem kan men tot en met 21 november genieten van de tentoonstelling Woven Wonders en krijgt men een prachtig overzicht van fraaie wandkleden, plaids, kussens en shawls van het baanbrekende textielmerk van Irene van Vliet.

Lees meer...

023 Zandvoort Kunst & Cultuur - Het 9e Europees Kampioenschap Zandsculpturen stond gepland in juli van dit jaar maar moest worden uitgesteld vanwege alle corona-ellende.

Lees meer...

023 Haarlem – Kunst & Cultuur/Muziek - “Op 5 januari j.l. trad Charlie Bo Meijering al in de Sociëteit succesvol op als begeleider van de bariton Vincent Kusters. Op 6 september a.s. zal hij solistisch te horen zijn met een gevarieerd programma. Werken van Chopin, Brahms, Gershwin maar ook een eigen geschreven variatie op een prelude van Johann Sebastian Bach."

Lees meer...

023 Ymuiden Sport - Het bestuur van Telstar Vrouwen wordt versterkt met een nieuwe voorzitter en secretaris.

Lees meer...

023 Heemstede Lifestyle & Gezondheid - ‘Alleen samen krijgen we corona eronder’. De boodschap en de maatregelen kent iedereen.

Lees meer...

Een beetje per ongeluk derde van Nederland geworden - 023 Haarlem Lifestyle & Gezondheid - Ze moest van haar school als examen mee doen aan de Skills Heroes wedstrijd haren opsteken.

Lees meer...

023 Haarlem Politiek & Maatschappij - Van maart tot en met augustus 2020 werd er in Nederland per 10.000 huishoudens gemiddeld 24,4 keer ingebroken in woning en schuren. Dit is een daling van 18 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Lees meer...

“Zulke drukte zoals bij de Participatiemarkt in 2019 kan in Corona tijden natuurlijk niet meer (foto: Judith Buijze-Cappon).

Lees meer...

023 Heemstede Politiek, Maatschappij, Techniek, Veiligheid - Om de strijd aan te gaan met cybercriminaliteit is gemeente Heemstede sinds begin maart dit jaar op zoek naar Junior Cyber Agents: kinderen tussen 8 en 12 jaar die door het spelen van HackShield leren hoe ze zichzelf en hun omgeving wapenen tegen online gevaren.

Lees meer...

023magazine.nl geprint

023 Nieuws