Typography

023Heemstede Duurzaamheid - Wat is de invloed van de energietransitie op ons dagelijks leven?
Maandag 9 december organiseert VVD Heemstede de tweede avond over de energietransitie, dit maal met de focus op landelijke ontwikkelingen.

Te gast zijn twee topsprekers: Marjan Minnesma van Urgenda en professor Andy van der Dobbelsteen van de TU Delft.  Beide gastsprekers hebben ieder vanuit hun eigen expertise en achtergrond een duidelijke en aansprekende visie wat we kunnen doen aan de energietransitie.


Marjan Minnesma van Urgenda heeft internationale bekendheid gekregen door de ‘klimaatzaak’ tegen de staat. Een rechtszaak met een uitspraak met zeer vergaande gevolgen. Haar organisatie, Urgenda, presenteerde deze zomer - samen met 700 Nederlandse organisaties - een 40-punten plan hoe Nederland al 25 procent CO2-reductie kan realiseren in 2020. Een interessante visie hoe we gezamenlijk de energietransitie kunnen vormgeven: duurzaam, efficiënt en  toekomstbestendig.


Professor Andy van der Dobbelsteen is hoogleraar Climate Design & Sustainability aan de TU Delft en de meest vooraanstaande expert in Nederland op het gebied van duurzaam bouwen en duurzame energiesystemen. Hij heeft een uitgesproken visie op adaptatie van bestaande bebouwing, zoals dus ook in Heemstede, aan de veranderende eisen van deze tijd. Van der Dobbelsteen onderzoekt niet alleen, maar ontwerpt en maakt ook nieuwe en concrete producten.

U bent van harte welkom! Na afloop is er, met een gratis drankje, ruim gelegenheid om met elkaar verder te praten over dit onderwerp.

VVD Heemstede nodigt  u graag uit voor deze bijeenkomst.

Meer informatie:
Maandag 9 december

Locatie: Café De 1ste Aanleg, Raadhuisstraat 103, Heemstede

Tijd: Inloop 19.30 uur, Start 20:00 uur

 

categorieën

Behoudend en sluitend, vol vertrouwen, in onzekere tijden - 023 Heemstede Economie/Politiek & Maatschappij - Wat het komend jaar zal brengen, is net als voor de rest van de wereld ook voor Heemstede onzeker. De begroting 2021 staat in het teken van de effecten van de coronacrisis. Er is gekozen voor behoudend financieel beleid.

Lees meer...

Lezing door Johan Sliggers - 023 Haarlem Economie & Duurzaamheid - Klimaatverandering: probleem, of niet? Moeten we daar iets aan doen? Hoe dan? Fossiele brandstoffen de wereld uit? Waarom niet? Waarom wel? Deze vragen staan centraal in de lezing ‘Klimaatmaatregelen, waarom eigenlijk?

Lees meer...

023 Haarlem Educatie - Op donderdag 17 september houdt de historicus Leo Balai een lezing in de Grote Zaal van Sociëteit Vereeniging in Haarlem over de Sociëteit  slavenhandel en de rol die de Republiek en later Nederland daarin speelde.

Lees meer...

023 Haarlem Kunst & Cultuur - Op de zolder van het kunstcentrum Haarlem kan men tot en met 21 november genieten van de tentoonstelling Woven Wonders en krijgt men een prachtig overzicht van fraaie wandkleden, plaids, kussens en shawls van het baanbrekende textielmerk van Irene van Vliet.

Lees meer...

023 Zandvoort Kunst & Cultuur - Het 9e Europees Kampioenschap Zandsculpturen stond gepland in juli van dit jaar maar moest worden uitgesteld vanwege alle corona-ellende.

Lees meer...

023 Haarlem – Kunst & Cultuur/Muziek - “Op 5 januari j.l. trad Charlie Bo Meijering al in de Sociëteit succesvol op als begeleider van de bariton Vincent Kusters. Op 6 september a.s. zal hij solistisch te horen zijn met een gevarieerd programma. Werken van Chopin, Brahms, Gershwin maar ook een eigen geschreven variatie op een prelude van Johann Sebastian Bach."

Lees meer...

023 Ymuiden Sport - Het bestuur van Telstar Vrouwen wordt versterkt met een nieuwe voorzitter en secretaris.

Lees meer...

Van links naar rechts:
Daan Beekhuis, voorzitter MHC Alliance, Marit Merkus, van de werkgroep corona bij Alliance en Sjaak Struijf, wethouder Sport.

Lees meer...

Een beetje per ongeluk derde van Nederland geworden - 023 Haarlem Lifestyle & Gezondheid - Ze moest van haar school als examen mee doen aan de Skills Heroes wedstrijd haren opsteken.

Lees meer...

023 Haarlem Politiek & Maatschappij - Van maart tot en met augustus 2020 werd er in Nederland per 10.000 huishoudens gemiddeld 24,4 keer ingebroken in woning en schuren. Dit is een daling van 18 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Lees meer...

“Zulke drukte zoals bij de Participatiemarkt in 2019 kan in Corona tijden natuurlijk niet meer (foto: Judith Buijze-Cappon).

Lees meer...

023 Heemstede Politiek, Maatschappij, Techniek, Veiligheid - Om de strijd aan te gaan met cybercriminaliteit is gemeente Heemstede sinds begin maart dit jaar op zoek naar Junior Cyber Agents: kinderen tussen 8 en 12 jaar die door het spelen van HackShield leren hoe ze zichzelf en hun omgeving wapenen tegen online gevaren.

Lees meer...

023magazine.nl geprint

023 Nieuws