Typography

Cafe Viqh (NL) Marcelo Campi CC BY 2.0 Bepaalde rechten voorbehouden

023 Haarlem  Economie - Op 10 juli aanstaande wordt in de binnenstad van Haarlem EventStreet 2018 georganiseerd. Dit evenement geeft eventmarketing- en live-communicatiebureaus de kans zich te presenteren aan potentiële opdrachtgevers. De bureaus nemen voor één avond 15 verschillende horecagelegenheden over waar ze zich zullen presenteren op geheel eigen en creatieve wijze. Na eerdere succesvolle edities in Parijs en Brussel, is het nu aan Haarlem om EventStreet te hosten.

Creativiteit en gastvrijheid

Natuurlijk kan een bedrijf leuke presentjes aan potentiële zakenrelaties geven - door bijvoorbeeld een goede fles wijn te bestellen, online kalenders te drukken of een mooie pen cadeau te doen - in de hoop dat dit bijdraagt aan het binnenhalen van nieuwe opdrachten. Maar een toonaangevend eventmarketing- en communicatiebureau zal toch op creatievere wijze indruk moeten maken. Tijdens EventStreet 2018 hebben zij de kans zich op een volledig unieke manier te profileren. Op en rondom de Grote Markt hebben diverse cafés, restaurants en wijnbars, onder andere Viqh en Proeflokaal De Blauwe Druif, hun zaak opengesteld om 15 bureaus de kans te geven zichzelf te presenteren. Zelfs de naam op de gevel zal voor één avond die van het desbetreffende bureau zijn. Hoe de avond er precies uit gaat zien hangt af van het bureau, maar het publiek zal zeker met een combinatie van creativiteit en gastvrijheid ontvangen worden.

Meer zakelijke evenementen

EventStreet 2018 wordt in samenwerking met het Haarlem Convention Bureau georganiseerd. Dit bureau is een initiatief van citymarketingorganisatie Haarlem Marketing en lokale ondernemers en erop gericht zakelijke bezoekers en evenementen naar de stad te halen. Dit gebeurt door onder andere deze specifieke groep bezoekers te begeleiden in de zoektocht naar accommodaties, een sociaal programma samen te stellen en advies te geven aan (internationale) event- en congresplanners. Susanne Kakkos, manager van het Haarlem Convention Bureau is van mening dat een evenement als EventStreet enorm goed bij Haarlem past: 'EventStreet is een toegankelijk, laagdrempelig en sfeervol event waarbij ontmoeting, kennisuitwisseling en zakendoen centraal staan. Precies de ingrediënten waar Haarlem om bekendstaat: ondernemerschap, gastvrijheid en pionieren.'

Praktische info

Bezoekers van EventStreet 2018 kunnen zich op de avond zelf registreren in het centrale paviljoen op de Grote Markt. Hier krijgen de opdrachtgevers een plattegrond, stempelkaart en consumptiemunten uitgedeeld. Om 18:15 wordt het evenement officieel geopend door de burgemeester van Haarlem, Jos Wienen. Een overzicht van alle locaties en deelnemende bureaus is hier te vinden.

Beeldrechten: Flickr

Economie & Duurzaamheid

Geen feed gevonden

coolblue

Greenchoice

Yarden