Typography

Lezing: BDE van trauma tot verrijking.

023 Haarlem Gezondheid - Een bijna-doodervaring gebeurt soms bij een hartstilstand, een medische ingreep, bij een zware bevalling, of een stervensproces, maar kan ook gebeuren tijdens een diepe meditatie, existentiële crisis en heel soms gebeurt het zelfs spontaan.

Lezing: BDE van trauma tot verrijking.

023 Haarlem Gezondheid - Een bijna-doodervaring gebeurt soms bij een hartstilstand, een medische ingreep, bij een zware bevalling, of een stervensproces, maar kan ook gebeuren tijdens een diepe meditatie, existentiële crisis en heel soms gebeurt het zelfs spontaan.

Mensen die zo’n ervaring hebben gehad, spreken over een allesomvattende liefde, prachtige kleuren, muziek en over contact met overleden dierbaren in een wereld die echter is dan deze wereld en over thuiskomen. Alle bijna-doodervaringen zijn uniek. Sommige mensen ervaren alleen de buitenlichamelijke ervaring of het gevoel van vrede en rust, anderen gaan direct door met het ontmoeten van lichtwezens of dierbaren. Soms is er een tunnel, maar niet altijd, het is een diepe verbondenheid met alles en iedereen. Een bijna-doodervaring is niet makkelijk te begrijpen, het zet je hele wereld op z’n kop.

Bereken je premie - ZorgDirect

Mensen veranderen totaal, ze zijn gevoelig voor licht en geluid en de hoog sensitiviteit kent geen grenzen. Na deze liefde gevoeld te hebben, kunnen mensen ook heimwee hebben en heel erg verlangen naar ‘thuis’ Vaak is liefde en spiritualiteit de nieuwe levenstaak. Als je zo verandert, kan je omgeving zich van je vervreemden. Vele raken als ze niet worden begrepen in een isolement dat vele jaren kan duren voordat het wordt herkend en begrepen. Bijna-doodervaringen komen steeds vaker voor doordat we medisch meer mogelijkheden hebben om mensen terug te brengen, toch zijn ze nog niet echt geaccepteerd. Algemene kennis gaat niet verder dan een tunnel met licht en dat zal wel liggen aan zuurstofgebrek of aan medicatie. Ook in het ziekenhuis reageren artsen vaak zo. Dat maakt mensen eenzaam.

Cardioloog Pim van Lommel heeft meer dan dertig jaar onderzoek gedaan naar bijna-doodervaringen. Hij interviewde honderden mensen , was de eerste die een onderzoek hiernaar gepubliceerd kreeg in een wetenschappelijk tijdschrift. Hij beschreef zijn bevindingen in het boek ‘Eindeloos bewustzijn’ een internationale bestseller. Deze lezing geeft inzichten aan mensen na een BDE, geïnteresseerden en mensen werkzaam in de zorg zoals artsen, verpleegkundigen en therapeuten, zodat ze de signalen van een BDE bij patiënten herkennen.

 

Vrijdag 14 december geven Catja de Rijk, Mirjam Leféber en Bob Coppes een lezing, over deze bijzondere en ingrijpende ervaring.

Catja verteld over haar bijna-doodervaring als gevolg van een hartstilstand, de enorme gevoeligheid, de verwarring, maar ook hoe sterk en positief deze ervaring haar leven heeft verrijkt.

Mirjam legt uit dat mensen na een bijna-doodervaring nog zo verbonden zijn met die bijzondere energie en het gevoel hebben zo open te staan. Belangrijk is om het energieveld weer onder controle te krijgen zodat er rust ontstaat in het fysieke en mentale lichaam.

Bob Heeft de BDE bestudeerd er boeken over geschreven en lezingen gegeven onder andere samen met Pim van Lommel. Hij zal uitleggen wat een BDE is en welke prachtige en stimulerende betekenis het kan hebben in het leven van elk van ons

De lezing “van trauma tot verrijking”   Locatie:  Onder de Toren, A. Hofmanweg 1, 2031 BH Haarlem

Aanvang: 20.00 uur, entree € 10,- Voor reserveringen (06-2283586 (Catja)  www.bde-verrijking.com