Typography

023 Haarlem Maatschappij - Niet iedereen vindt het leuk om te koken of soms lukt het gewoon niet om een lekkere en vooral gezonde maaltijd voor jezelf te maken. Sommige mensen koken juist heel graag en maken met plezier ook maaltijden voor anderen. Thuisafgehaald brengt deze mensen bij elkaar.

Gemeente Haarlem gaat een samenwerking met dit online deelplatform aan om het contact tussen buren te stimuleren. Want dat eten verbindt is de afgelopen jaren wel gebleken.

Via Thuisafgehaald zijn er Haarlem inmiddels 245 thuiskoks die een buurman of buurvrouw willen helpen aan een verse maaltijd. Thuisafgehaald is bovendien een uitkomst voor mensen die niet altijd zelf kunnen koken, zoals ouderen, mensen met een beperking of een chronische ziekte. De verse en warme maaltijd kan dan door de thuiskok gebracht worden. De prijs is laag, je betaalt namelijk voor de boodschappenkosten.


Thuiskok Jenneke kookt voor mevrouw Nederveen, haar buurvrouw

Een mooi voorbeeld is thuiskok Jenneke. Haar vier kinderen zijn inmiddels het huis uit, maar schuiven nog af en toe nog even aan bij haar en haar man. Jenneke is daarom gewend om voor meer eters te koken. Mevrouw Nederveen is een van haar buren. Ze is 85 en sinds kort weduwe. Vanaf dat haar man zieker werd, ging het koken steeds moeizamer. Haar dochter schakelde de hulp van Thuisafgehaald in en kwam zo in contact met Jenneke.

Sindsdien staat Jenneke drie keer per week op de stoep met een verse maaltijd. Ze vind het erg leuk om voor mevrouw Nederveen te koken. Jenneke vertelt dat mevrouw alles lust. Wat heel fijn is, want hierdoor kan Jenneke nieuwe recepten uitproberen waar mevrouw Nederveen van kan meegenieten!

Op de website www.thuisafgehaald.nl kun je zien welke kok er bij jou in de buurt actief is. Zodra je je registreert ontvang je de maaltijden in je mailbox.

Thuiskok worden

Wil je graag koken voor een ander? Schrijf je in als thuiskok via www.thuisafgehaald.nl

Moeite met koken?
Heb je moeite met koken of is er iemand in je omgeving die geholpen zou zijn met een verse maaltijd? Ga naar www.thuisafgehaald.nl om een thuiskok in de buurt te vinden of bel naar 0683447197. Via Thuisafgehaald zoek je naar losse maaltijden of wordt je verbonden aan een vaste kok bij jou uit de buurt. Zo ben je verzekerd van een lekkere, verse maaltijden wanneer jij dat wilt.

Politiek & Maatschappij

Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek

21 augustus 2019

Categorieën Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek op NLmagazine

Trombose

coolblue

Greenchoice

Aanbevolen artikelen