Typography

023 Haarlem Maatschappij - Niet iedereen vindt het leuk om te koken of soms lukt het gewoon niet om een lekkere en vooral gezonde maaltijd voor jezelf te maken. Sommige mensen koken juist heel graag en maken met plezier ook maaltijden voor anderen. Thuisafgehaald brengt deze mensen bij elkaar.

Gemeente Haarlem gaat een samenwerking met dit online deelplatform aan om het contact tussen buren te stimuleren. Want dat eten verbindt is de afgelopen jaren wel gebleken.

Via Thuisafgehaald zijn er Haarlem inmiddels 245 thuiskoks die een buurman of buurvrouw willen helpen aan een verse maaltijd. Thuisafgehaald is bovendien een uitkomst voor mensen die niet altijd zelf kunnen koken, zoals ouderen, mensen met een beperking of een chronische ziekte. De verse en warme maaltijd kan dan door de thuiskok gebracht worden. De prijs is laag, je betaalt namelijk voor de boodschappenkosten.


Thuiskok Jenneke kookt voor mevrouw Nederveen, haar buurvrouw

Een mooi voorbeeld is thuiskok Jenneke. Haar vier kinderen zijn inmiddels het huis uit, maar schuiven nog af en toe nog even aan bij haar en haar man. Jenneke is daarom gewend om voor meer eters te koken. Mevrouw Nederveen is een van haar buren. Ze is 85 en sinds kort weduwe. Vanaf dat haar man zieker werd, ging het koken steeds moeizamer. Haar dochter schakelde de hulp van Thuisafgehaald in en kwam zo in contact met Jenneke.

Sindsdien staat Jenneke drie keer per week op de stoep met een verse maaltijd. Ze vind het erg leuk om voor mevrouw Nederveen te koken. Jenneke vertelt dat mevrouw alles lust. Wat heel fijn is, want hierdoor kan Jenneke nieuwe recepten uitproberen waar mevrouw Nederveen van kan meegenieten!

Op de website www.thuisafgehaald.nl kun je zien welke kok er bij jou in de buurt actief is. Zodra je je registreert ontvang je de maaltijden in je mailbox.

Thuiskok worden

Wil je graag koken voor een ander? Schrijf je in als thuiskok via www.thuisafgehaald.nl

Moeite met koken?
Heb je moeite met koken of is er iemand in je omgeving die geholpen zou zijn met een verse maaltijd? Ga naar www.thuisafgehaald.nl om een thuiskok in de buurt te vinden of bel naar 0683447197. Via Thuisafgehaald zoek je naar losse maaltijden of wordt je verbonden aan een vaste kok bij jou uit de buurt. Zo ben je verzekerd van een lekkere, verse maaltijden wanneer jij dat wilt.

023 Haarlem en verre omgeving - Als schoonmaakbedrijf zijn wij ons bewust van de impact die wij hebben op het milieu. Dat is ook de reden dat we duurzaamheid in elke vezel van ons bedrijf hebben geïmplementeerd.

Lees meer...

023 Haarlem en wijde omgeving - In Haarlem, met haar charmante historische gebouwen en schilderachtige grachten, is het opsporen van lekken een taak die je best overlaat aan een professionele lekdetectie specialist uit Haarlem.

Lees meer...

Zoekt u een zakelijke lening voor uw MKB-onderneming? Ontdek dan de opties voor een zakelijke lening. Is deze lening om uw voorraad te vergroten? Of uw digitale aanwezigheid te versterken? Of om op een andere wijze te expanderen? Bij MKB Krediet Nederland kunt u al een zakelijke lening krijgen vanaf € 25.000. Het aanvragen van deze zakelijke lening verloopt gemakkelijk online via de website van MKB Krediet Nederland.

Lees meer...

023 Haarlem en verre omgeving - De Haarlemse Menno is een heuse Youtube ster met bijna 40 miljoen views inmiddels.  Menno heeft jarenlang als wiskunde docent gewerkt op het Ichthus Lyceum in Driehuis.

Lees meer...

023 Haarlem en verre omgeving, natuur - De biologische lentemarkt in de Kweektuin is vanaf nu onderdeel van het Springer Festival, met allerlei workshops, lezingen en activiteiten. En gratis tuinadvies!

Lees meer...

“Het geheel vernieuwde restaurant De Kloosterkeuken (foto: Adam van Noort).” - 023 Haarlem en verre omgeving, Restaurants, uit eten - Twee leerwerkrestaurants in Haarlem gaan vanaf de zomerperiode samen verder.

Lees meer...

023 Haarlem en verre omgeving, Sport, fietsen, evenementen - Interesse in de geschiedenis van Spaarndam en omgeving? Doe dan mee met deze fietstocht. Deze loopt over een afwisselende route door een stuk van Spaarnwoude dat van historische betekenis is.

Lees meer...

023 Haarlem en verre omgeving, Fietsen, evenementen, sport, uitgaan - Wandelen door het open gebied aan de grens van Haarlem tussen stad en duin, waar vroeger het groente- en bloembollenteeltgebied van Haarlem was, en door het bos van Duinvliet.

Lees meer...

023Magazine, Lifestyle & Gezondheid - Immunity is een poederdrank verrijkt met vitamines. Een combinatie van acerola-, druivenpit-, Ginseng-, resveratrol- en gemberextract, zwarte bessen- en zwarte wortelpoeder, gezoet met kokosbloesemsuiker.

Lees meer...

023 Heemstede, Politiek, gemeente Heemstede - Op 29 februari 2024 zal Karen Millenaar door de gemeenteraad benoemd worden als nieuwe griffier van de gemeenteraad van Heemstede.

Lees meer...

023 Haarlem en verre omstreken Maatschappij, hulp, voedselhulp - Er komen 2 Voedselbank inleverpunten bij in Haarlem-Noord en Spaarndam. De twee kerken waar dit vanaf 1 december kan, doen mee aan de actie ‘Samen tegen armoede’.

Lees meer...

023 Haarlem en wijde omgeving, Maatschappij - Klimaatverandering, opwarming, duurzaamheid: onderwerpen die niet weg te denken zijn uit het nieuws. Zuinig zijn met materialen en de natuur is nodig om het voor onze kinderen en generaties daarna nog een beetje leefbaar te houden. Voelen de bewoners van Schalkwijk zich hierbij betrokken?

Lees meer...

023magazine.nl geprint

Vitamines & Supplementen & Gewicht

023 Nieuws