Typography

023 Haarlem Maatschappij - Niet iedereen vindt het leuk om te koken of soms lukt het gewoon niet om een lekkere en vooral gezonde maaltijd voor jezelf te maken. Sommige mensen koken juist heel graag en maken met plezier ook maaltijden voor anderen. Thuisafgehaald brengt deze mensen bij elkaar.

Gemeente Haarlem gaat een samenwerking met dit online deelplatform aan om het contact tussen buren te stimuleren. Want dat eten verbindt is de afgelopen jaren wel gebleken.

Via Thuisafgehaald zijn er Haarlem inmiddels 245 thuiskoks die een buurman of buurvrouw willen helpen aan een verse maaltijd. Thuisafgehaald is bovendien een uitkomst voor mensen die niet altijd zelf kunnen koken, zoals ouderen, mensen met een beperking of een chronische ziekte. De verse en warme maaltijd kan dan door de thuiskok gebracht worden. De prijs is laag, je betaalt namelijk voor de boodschappenkosten.


Thuiskok Jenneke kookt voor mevrouw Nederveen, haar buurvrouw

Een mooi voorbeeld is thuiskok Jenneke. Haar vier kinderen zijn inmiddels het huis uit, maar schuiven nog af en toe nog even aan bij haar en haar man. Jenneke is daarom gewend om voor meer eters te koken. Mevrouw Nederveen is een van haar buren. Ze is 85 en sinds kort weduwe. Vanaf dat haar man zieker werd, ging het koken steeds moeizamer. Haar dochter schakelde de hulp van Thuisafgehaald in en kwam zo in contact met Jenneke.

Sindsdien staat Jenneke drie keer per week op de stoep met een verse maaltijd. Ze vind het erg leuk om voor mevrouw Nederveen te koken. Jenneke vertelt dat mevrouw alles lust. Wat heel fijn is, want hierdoor kan Jenneke nieuwe recepten uitproberen waar mevrouw Nederveen van kan meegenieten!

Op de website www.thuisafgehaald.nl kun je zien welke kok er bij jou in de buurt actief is. Zodra je je registreert ontvang je de maaltijden in je mailbox.

Thuiskok worden

Wil je graag koken voor een ander? Schrijf je in als thuiskok via www.thuisafgehaald.nl

Moeite met koken?
Heb je moeite met koken of is er iemand in je omgeving die geholpen zou zijn met een verse maaltijd? Ga naar www.thuisafgehaald.nl om een thuiskok in de buurt te vinden of bel naar 0683447197. Via Thuisafgehaald zoek je naar losse maaltijden of wordt je verbonden aan een vaste kok bij jou uit de buurt. Zo ben je verzekerd van een lekkere, verse maaltijden wanneer jij dat wilt.

categorieën

Photo by Brett Sayles from Pexels

023 Hoofddorp Economie – Op 11 april worden in Pakhuis de Zwijger de resultaten gepresenteerd van het vierdaagse Atelier Circulaire Werklocaties 2050, dat in februari georganiseerd werd door Architectuur Lokaal, in samenwerking met de provincie Noord-Holland, SADC en SKBN.

Lees meer...

“Laura van Dijk, Mark Gratama en Cyrille Bastiaansen strijden om de Haarlemse Ondernemers Prijs (foto: Noortje Dalhuijsen).”

023 Haarlem Economie - Wie de finale-avond van de Haarlemse Ondernemers Prijs nog wil meemaken, die moet snel zijn. Deze avond mag nu toch echt wel hèt topevenement van het Haarlemse bedrijfsleven genoemd worden. Er worden maandag meer dan 300 gasten in de Lichtfabriek verwacht. Er staan drie topondernemers in de finale, na vijf jaar eindelijk ook weer vrouwelijke finalisten.

Lees meer...

“Supermarkten-ondernemer Masha Vos wordt tijdens de ontbijtsessie geïnterviewd door Rob Wieleman over de juiste route voor werkgevers (foto: Judith Buijze-Cappon).”

023 Hoofddorp Economie - Het komt niet zo vaak voor dat werkgevers samen ontbijten, maar het is een keer gelukt. Het regionale Werkgevers Servicepunt organiseerde in Seinwezen een ontbijtsessie over ‘inclusief werkgeven’. We vinden dat iedereen die kan en wil werken ook een baan moet krijgen. Dat lukt niet iedereen  gemakkelijk en zelfstandig.

Lees meer...

023 Haarlem Cultuur - Op Goede Vrijdag 19 april a.s.  zingt de COV Haarlem net als elk jaar de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach in de Philharmonie van Haarlem. Het is een diepgewortelde traditie van 90 jaar waar de koorleden zeer trots op zijn. En zij niet alleen, getuige de grote schare trouwe bezoekers die jaarlijks het paasweekend willen inluiden met het bijwonen van Bachs meesterwerk.

Lees meer...

023 Hoofddorp Uitgaan - 30 maart organiseert Letz Party voor de derde keer een 30+ Disco & Upbeat Classics Party bij  Fokker Event Center in Hoofddorp (IJweg 1094).

Lees meer...

Boeklancering tegen pesten: 'Krabbetje Kor wil rechtdoor'! 

Het prentenboek van Kim Aukema en Erika Meershoek: ‘Krabbetje Kor wil rechtdoor!’ is uitgegeven in Nederland en België. Het is een interactief boek TEGEN PESTEN.

Lees meer...

Schipholfonds maakt nieuw kunstgras warming-up veld jongste hockeyclub uit de regio mede mogelijk

023 Spaarndam Sport - Op 31 maart aanstaande viert Hockeyclub Spaarndam met een groots evenement dat zij op korte termijn haar complex uitbreidt met een zogenaamd warming-up veld. Dit is een kunstgrasveld ter grootte van ongeveer een derde van een normaal veld, voorzien van een doel en een doelcirkel.

Lees meer...

Foto: Essay 1

023 Zandvoort Sport - Zaterdag 2 maart zal op Circuit Zandvoort de Final 4 worden verreden. De vier uur durende wedstrijd vormt de afsluitende race van het Winter Endurance Kampioenschap 2018-2019.

Lees meer...

Foto's: Jumbo Supermarkten en  Essay Produkties, Chris Schotanus

023 Zandvoort Sport - Op dinsdag 5 februari start de voorverkoop voor de Jumbo Racedagen, ‘driven by Max Verstappen’ die op zaterdag 18 & zondag 19 mei plaatsvinden op Circuit Zandvoort.

Lees meer...

023 Heemstede Politiek - Maurice Harroud en Jos de Jong van 023 Politiek ontvangen deze aflevering burgemeester van Heemstede Astrid Nienhuis. Een levendig gesprek over de achtergrond van de burgemeester, haar persoonlijke motivatie en natuurlijk over Heemstede.

Lees meer...

“De levendige Participatiemarkt van vorig jaar in de bibliotheek in Haarlem (foto: Judith Buijze-Cappon).

023 Haarlem Maatschappij - Op woensdag 3 april is er weer de Participatiemarkt Haarlem. Tussen 11.00 en 15. 00 uur kunnen mensen die zich oriënteren op mee doen in de samenleving terecht in de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk. Meer dan 50 organisaties bieden vanuit hun marktkramen een schat aan informatie over activiteiten in de wijken, dagbesteding, vrijwilligerswerk, opleidingen & cursussen en werkstages.

Lees meer...

023 Heemstede Politiek - Maurice Harroud en Jos de Jong van 023 Politiek ontvangen deze aflevering wethouder Nicole Mulder van GroenLinks. Aanbod komt het succes van GroenLinks, thema's als duurzaamheid, participatie en andere verantwoordelijkheden van de Gemeente en de persoonlijke motivatie om in de politiek te gaan. Daarnaast vertelt ze over haar Ambassadeurschap bij Dutch Dream Foundation.

Lees meer...

Nieuwsoverzicht Haarlem

Haarlem

023magazine laatste uitgave

Merchandise NL Magazine