Typography

In totaal 64.898,01 euro ingezameld in Noord-Holland

023Haarlem/Velsen Maatschappij - Lotuz Dagbesteding uit het Noord-Hollandse Velsen heeft dit jaar het meeste geld ingezameld van alle deelnemers aan de landelijke Oranje Fonds Collecte. De collectanten van de vereniging wisten maar liefst  .394,91 euro op te halen. De opbrengst gaan zij gebruiken om iets extra’s te doen voor hun doelgroep; mensen met een verstandelijke beperking. De nummer twee, Jeugdkring Chrisko uit Heerlen, zamelde 2.886,08 euro in. In totaal werd er tijdens de collecteweek van 11 t/m 15 juni 479.306,87 euro opgehaald door 777 organisaties. 64.898,01 euro hiervan kwam uit Noord-Holland.

Gulste provincie
De gulste provincie is voor het derde jaar op rij Friesland met gemiddeld 0,26 euro per bereikte voordeur. Ook de Overijsselaren hebben gul gegeven. In die provincie werd gemiddeld 0,25 euro per bereikte voordeur opgehaald. Groningen en Limburg staan met 0,23 euro per bereikte voordeur op een gedeelde derde plaats. In Zuid-Holland, de provincie waar in totaal het meeste geld (70.950,51 euro) werd opgehaald, gaf men gemiddeld 0,18 euro. In Noord-Holland haalden de collectanten gemiddeld 0,17 euro per bereikte voordeur op. Dit jaar werd gemiddeld per bereikte voordeur meer opgehaald dan in 2018: 0,20 euro in plaats van 0,17 euro. De collectanten leverden het opgehaalde collectegeld in bij een RegioBank in de buurt. Zij zorgden vervolgens voor een vlotte en veilige afdracht van het geld.
 
Laren
De Friezen hebben niet alleen de meest gulle provincie, maar ook de meest vrijgevige gemeente. In Schiermonnikoog gooiden mensen per bereikte voordeur het meest in de collectebus: 1,40 euro. Dat is fors meer dan in de gemeenten die op de tweede en derde plek staan. In het Utrechtse Renswoude en het Brabantse Eersel gaven mensen respectievelijk 0,85 euro en 0,74 euro aan de collectant.  De vrijgevigste gemeente van Noord-Holland is Laren. Daar kregen de collectanten gemiddeld 0,73 euro per bereikte voordeur.
 
Dankbaar
Peter Douwes, directeur Oranje Fonds: “We zijn de duizenden collectanten die hebben meegedaan aan de Oranje Fonds Collecte ontzettend dankbaar voor hun inzet. Met het ingezamelde geld kunnen wij veel projecten steunen die mensen met elkaar verbinden. Zo kunnen we ervoor zorgen dat mensen zich niet eenzaam meer voelen, uit de armoede gehaald worden of ondanks een beperking gewoon mee kunnen doen in Nederland.”
 
Collecte
Het was de vijfde keer dat het Oranje Fonds deze landelijke collecteweek organiseerde. Deelnemende stichtingen en verenigingen ontvangen de helft van hun opbrengst en besteden dit aan hun doelstelling. Het Oranje Fonds besteedt de andere helft aan sociale organisaties in de provincie waar is gecollecteerd. Alle kosten van de collecte (organisatie, materiaal) zijn voor rekening van het Oranje Fonds. RegioBank neemt de kosten voor het geldtransport op zich. Hierdoor wordt elke euro uit de collectebussen besteed aan sociale initiatieven. Dat maakt de Oranje Fonds Collecte uniek.
 
Oranje Fonds
Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

023 Haarlem en verre omgeving - Als schoonmaakbedrijf zijn wij ons bewust van de impact die wij hebben op het milieu. Dat is ook de reden dat we duurzaamheid in elke vezel van ons bedrijf hebben geïmplementeerd.

Lees meer...

023 Haarlem en wijde omgeving - In Haarlem, met haar charmante historische gebouwen en schilderachtige grachten, is het opsporen van lekken een taak die je best overlaat aan een professionele lekdetectie specialist uit Haarlem.

Lees meer...

Zoekt u een zakelijke lening voor uw MKB-onderneming? Ontdek dan de opties voor een zakelijke lening. Is deze lening om uw voorraad te vergroten? Of uw digitale aanwezigheid te versterken? Of om op een andere wijze te expanderen? Bij MKB Krediet Nederland kunt u al een zakelijke lening krijgen vanaf € 25.000. Het aanvragen van deze zakelijke lening verloopt gemakkelijk online via de website van MKB Krediet Nederland.

Lees meer...

Illustratie: Petra Konijn - 023 Haarlem en wijde omgeving, rouw, hulp, verdriet - Op donderdag 25 april verschijnt het eerste zelfhulpboek voor kinderen die een broertje of zusje zijn verloren. Met deze aanpak kunnen kinderen hun verdriet aangaan en zijn ze niet alleen in hun verwerkingsproces.

Lees meer...

023 Haarlem en verre omgeving, Kunst & Cultuur, Theater - “Het duo mikt op het absurdisme en de meligheid van Jiskefet, en als we het iets groter maken, kunnen ook nog Toon Hermans en Monty Python worden genoemd."

Lees meer...

023 Haarlem en verre omgeving – Kunst & Cultuur, Theater - Het was eigenlijk geen keuze voor schrijver Geert Kimpen om een boek over Maria Magdalena te schrijven.

Lees meer...

023 Haarlem en verre omgeving, Sport, meidenvoetbal, Koninklijke HFC - Om half tien op deze zondagmorgen loop ik ons complex op. Het zonnetje schijnt en op veld 6 is Piet Stut al bezig om de oefeningen en spelletjes uit te zetten.

Lees meer...

Door Dirk Jan Rutgers - Voorzitter Koninklijke HFC - 023 Haarlem en verre omgeving, Sport, Voetbal, Koninklijke HFC - Bij een warme familieclub als HFC tutoyeren we elkaar en we noemen elkaar bij de voornaam.

Lees meer...

023 Haarlem en verre omgeving, Sport, fietsen, evenementen - Interesse in de geschiedenis van Spaarndam en omgeving? Doe dan mee met deze fietstocht. Deze loopt over een afwisselende route door een stuk van Spaarnwoude dat van historische betekenis is.

Lees meer...

023 Heemstede, Lokale politiek - Vanavond is Falgun Binnendijk officieel geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Heemstede. Dit vond plaats tijdens een buitengewone raadsvergadering in het raadhuis van Heemstede.

Lees meer...

023 Heemstede, Politiek, gemeente Heemstede - Op 29 februari 2024 zal Karen Millenaar door de gemeenteraad benoemd worden als nieuwe griffier van de gemeenteraad van Heemstede.

Lees meer...

023 Haarlem en verre omstreken Maatschappij, hulp, voedselhulp - Er komen 2 Voedselbank inleverpunten bij in Haarlem-Noord en Spaarndam. De twee kerken waar dit vanaf 1 december kan, doen mee aan de actie ‘Samen tegen armoede’.

Lees meer...

023magazine.nl geprint

Vitamines & Supplementen & Gewicht

023 Nieuws