Typography

023 Heemstede/Bennebroek – Maatschappij - Het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie is per provincie op zoek naar onbekende, bijzondere foto’s uit de Tweede Wereldoorlog en de periode daarna. In Noord-Holland gebeurt dit door het Noord-Hollands Archief. Uiteindelijk zullen landelijk 100 uitgekozen foto’s samen een visuele canon vormen.

Ook HVHB zoekt oude foto’s
Parallel daaraan is ook de Historische Vereniging Heemstede Bennebroek (HVHB) op zoek naar foto’s uit die periode. Wij willen het NHA zeker niet dwarszitten of vóór zijn. Waarschijnlijk leggen wij het accent ook net iets anders, omdat het voor ons ook belangrijk is dat de foto’s te maken hebben met Heemstede en Bennebroek. Heeft uit de jaren 1940-1945, inclusief de periode na de bevrijding, foto’s waarvan u denkt dat ze interessant kunnen zijn? Wij willen ze graag zien. We zijn blij met schenkingen, maar als u de foto’s niet zou willen afstaan kunnen we ze ook scannen.

Inleverpunt oude foto’s
Om het u gemakkelijk te maken openen we op zaterdag 14 december tussen 10.00 en 14.00 uur de deuren van ons Pomphuis naast de watertoren. Daar kunt u met uw losse foto’s of albums naar toekomen en dan kunnen we bekijken welke foto’s de moeite waard. Soms lijkt een foto op het eerste gezicht niet zo speciaal, maar zit er een bijzonder verhaal achter.
In het Pomphuis zullen we in het voorjaar van 2020 een tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog houden en ook voor ons blad Heerlijk Heden en ons archief zijn wij geïnteresseerd in tot nu toe onbekende beelden. Echt opvallende en bijzondere foto’s schenken wij, met u w toestemming, aan het Noord-Hollands Archief. Denkt u eens na over wat er op zolder, in dat oude album of in een schoenendoos nog aan foto’s ligt. Wij zijn er heel benieuwd naar en heten u graag welkom op 14 december.

categorieën

Behoudend en sluitend, vol vertrouwen, in onzekere tijden - 023 Heemstede Economie/Politiek & Maatschappij - Wat het komend jaar zal brengen, is net als voor de rest van de wereld ook voor Heemstede onzeker. De begroting 2021 staat in het teken van de effecten van de coronacrisis. Er is gekozen voor behoudend financieel beleid.

Lees meer...

Lezing door Johan Sliggers - 023 Haarlem Economie & Duurzaamheid - Klimaatverandering: probleem, of niet? Moeten we daar iets aan doen? Hoe dan? Fossiele brandstoffen de wereld uit? Waarom niet? Waarom wel? Deze vragen staan centraal in de lezing ‘Klimaatmaatregelen, waarom eigenlijk?

Lees meer...

023 Haarlem Educatie - Op donderdag 17 september houdt de historicus Leo Balai een lezing in de Grote Zaal van Sociëteit Vereeniging in Haarlem over de Sociëteit  slavenhandel en de rol die de Republiek en later Nederland daarin speelde.

Lees meer...

023 Haarlem Kunst & Cultuur - Op de zolder van het kunstcentrum Haarlem kan men tot en met 21 november genieten van de tentoonstelling Woven Wonders en krijgt men een prachtig overzicht van fraaie wandkleden, plaids, kussens en shawls van het baanbrekende textielmerk van Irene van Vliet.

Lees meer...

023 Zandvoort Kunst & Cultuur - Het 9e Europees Kampioenschap Zandsculpturen stond gepland in juli van dit jaar maar moest worden uitgesteld vanwege alle corona-ellende.

Lees meer...

023 Haarlem – Kunst & Cultuur/Muziek - “Op 5 januari j.l. trad Charlie Bo Meijering al in de Sociëteit succesvol op als begeleider van de bariton Vincent Kusters. Op 6 september a.s. zal hij solistisch te horen zijn met een gevarieerd programma. Werken van Chopin, Brahms, Gershwin maar ook een eigen geschreven variatie op een prelude van Johann Sebastian Bach."

Lees meer...

Een beetje per ongeluk derde van Nederland geworden - 023 Haarlem Lifestyle & Gezondheid - Ze moest van haar school als examen mee doen aan de Skills Heroes wedstrijd haren opsteken.

Lees meer...

Door Dirk Jan Rutgers
023 Haarlem Sport en vrije tijd - We hebben samen met vrienden een zeilboot gekocht.

Lees meer...

Arbitragepraktijkervaring 1: Manage je team - 023 Haarlem Sport - Het was oktober een paar jaar geleden. Ik was net een jaar actief als clubscheidsrechter en dacht dat ik wel aardig in staat was om een wedstrijd in de hand te houden.

Lees meer...

023 Haarlem Politiek & Maatschappij - Van maart tot en met augustus 2020 werd er in Nederland per 10.000 huishoudens gemiddeld 24,4 keer ingebroken in woning en schuren. Dit is een daling van 18 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Lees meer...

“Zulke drukte zoals bij de Participatiemarkt in 2019 kan in Corona tijden natuurlijk niet meer (foto: Judith Buijze-Cappon).

Lees meer...

023 Heemstede Politiek, Maatschappij, Techniek, Veiligheid - Om de strijd aan te gaan met cybercriminaliteit is gemeente Heemstede sinds begin maart dit jaar op zoek naar Junior Cyber Agents: kinderen tussen 8 en 12 jaar die door het spelen van HackShield leren hoe ze zichzelf en hun omgeving wapenen tegen online gevaren.

Lees meer...

023magazine.nl geprint

023 Nieuws