Typography

023 Heemstede/Bennebroek – Maatschappij - Het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie is per provincie op zoek naar onbekende, bijzondere foto’s uit de Tweede Wereldoorlog en de periode daarna. In Noord-Holland gebeurt dit door het Noord-Hollands Archief. Uiteindelijk zullen landelijk 100 uitgekozen foto’s samen een visuele canon vormen.

Ook HVHB zoekt oude foto’s
Parallel daaraan is ook de Historische Vereniging Heemstede Bennebroek (HVHB) op zoek naar foto’s uit die periode. Wij willen het NHA zeker niet dwarszitten of vóór zijn. Waarschijnlijk leggen wij het accent ook net iets anders, omdat het voor ons ook belangrijk is dat de foto’s te maken hebben met Heemstede en Bennebroek. Heeft uit de jaren 1940-1945, inclusief de periode na de bevrijding, foto’s waarvan u denkt dat ze interessant kunnen zijn? Wij willen ze graag zien. We zijn blij met schenkingen, maar als u de foto’s niet zou willen afstaan kunnen we ze ook scannen.

Inleverpunt oude foto’s
Om het u gemakkelijk te maken openen we op zaterdag 14 december tussen 10.00 en 14.00 uur de deuren van ons Pomphuis naast de watertoren. Daar kunt u met uw losse foto’s of albums naar toekomen en dan kunnen we bekijken welke foto’s de moeite waard. Soms lijkt een foto op het eerste gezicht niet zo speciaal, maar zit er een bijzonder verhaal achter.
In het Pomphuis zullen we in het voorjaar van 2020 een tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog houden en ook voor ons blad Heerlijk Heden en ons archief zijn wij geïnteresseerd in tot nu toe onbekende beelden. Echt opvallende en bijzondere foto’s schenken wij, met u w toestemming, aan het Noord-Hollands Archief. Denkt u eens na over wat er op zolder, in dat oude album of in een schoenendoos nog aan foto’s ligt. Wij zijn er heel benieuwd naar en heten u graag welkom op 14 december.

Politiek & Maatschappij

Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek

27 januari 2020

Categorieën Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek op NLmagazine

Trombose

coolblue

Greenchoice

Aanbevolen artikelen