Typography

Draag uw kandidate voor de Annie Klots Emancipatieprijs voor! 

023 Heemstede Maatschappij - Neelie Kroes, Eva Jinek, Beatrice de Graaf, Lieke Martens… Het zijn vrouwen of meiden die opvallende prestaties hebben geleverd en daarmee een voorbeeld zijn van de vrouwenemancipatie in Nederland (en daarbuiten). Ook in Heemstede zijn er vrouwen of meiden die verandering teweeg hebben gebracht, barrières hebben geslecht, de vrouwenemancipatie een stap verder hebben gebracht. Kent u zo’n (jonge) vrouw? Dan kunt u haar nu voordragen voor de Annie Klots Emancipatieprijs!

Criteria

Om in aanmerking te kunnen komen voor de prijs moet de kandidate:

in Heemstede wonen

zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de emancipatie en de verbetering van de positie van vrouwen in Heemstede. Dit kan op allerlei maatschappelijke vlakken zijn, zoals gezondheidszorg, werk, onderwijs, welzijn of op een ander terrein, en natuurlijk ook democratie.

van onbesproken gedrag zijn

Voordragen

Voordragen is eenvoudig. Stuur uiterlijk op zondag 17 november uw voorstel via:

een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

een brief naar de gemeente Heemstede, postbus 352, 2100 AJ Heemstede, onder vermelding van ‘emancipatieprijs’.

De voordracht bestaat uit een beschrijving van de kandidaat, haar verdiensten, haar curriculum vitae en een motivatie van de voordracht.
 

Uitreiking

Een jury, bestaande uit een mix van jong en oud, beoordeelt de inzendingen en kiest hieruit de winnaar van de Annie Klots Emancipatieprijs.De prijs wordt uitgereikt op dinsdag 10 december 2019, de internationale dag van de mensenrechten.

100 jaar vrouwenkiesrecht

In 2019 is het 100 jaar geleden dat vrouwen in Nederland kiesrecht kregen. Om het belang hiervan te onderstrepen en te vieren is een eenmalige emancipatieprijs in het leven geroepen.

Annie Klots

De prijs is (naar een suggestie van de Historische Vereniging Heemstede Bennebroek) vernoemd naar Annie Klots. Zij werkte vanaf 1912 als onderwijzeres aan de Voorwegschool. Ze bleef, tegen de gewoonte van die tijd in, werken toen ze in 1917 trouwde met Jan Bouwman. Ook op andere vlakken kwam ze op voor haar rechten: kort na haar vaste aanstelling vroeg ze om meer loon. Annie Klots is een vroeg voorbeeld van emancipatie in Heemstede.

categorieën

Behoudend en sluitend, vol vertrouwen, in onzekere tijden - 023 Heemstede Economie/Politiek & Maatschappij - Wat het komend jaar zal brengen, is net als voor de rest van de wereld ook voor Heemstede onzeker. De begroting 2021 staat in het teken van de effecten van de coronacrisis. Er is gekozen voor behoudend financieel beleid.

Lees meer...

Lezing door Johan Sliggers - 023 Haarlem Economie & Duurzaamheid - Klimaatverandering: probleem, of niet? Moeten we daar iets aan doen? Hoe dan? Fossiele brandstoffen de wereld uit? Waarom niet? Waarom wel? Deze vragen staan centraal in de lezing ‘Klimaatmaatregelen, waarom eigenlijk?

Lees meer...

023 Haarlem Educatie - Op donderdag 17 september houdt de historicus Leo Balai een lezing in de Grote Zaal van Sociëteit Vereeniging in Haarlem over de Sociëteit  slavenhandel en de rol die de Republiek en later Nederland daarin speelde.

Lees meer...

023 Haarlem Kunst & Cultuur - Op de zolder van het kunstcentrum Haarlem kan men tot en met 21 november genieten van de tentoonstelling Woven Wonders en krijgt men een prachtig overzicht van fraaie wandkleden, plaids, kussens en shawls van het baanbrekende textielmerk van Irene van Vliet.

Lees meer...

023 Zandvoort Kunst & Cultuur - Het 9e Europees Kampioenschap Zandsculpturen stond gepland in juli van dit jaar maar moest worden uitgesteld vanwege alle corona-ellende.

Lees meer...

023 Haarlem – Kunst & Cultuur/Muziek - “Op 5 januari j.l. trad Charlie Bo Meijering al in de Sociëteit succesvol op als begeleider van de bariton Vincent Kusters. Op 6 september a.s. zal hij solistisch te horen zijn met een gevarieerd programma. Werken van Chopin, Brahms, Gershwin maar ook een eigen geschreven variatie op een prelude van Johann Sebastian Bach."

Lees meer...

023 Ymuiden Sport - Het bestuur van Telstar Vrouwen wordt versterkt met een nieuwe voorzitter en secretaris.

Lees meer...

Van links naar rechts:
Daan Beekhuis, voorzitter MHC Alliance, Marit Merkus, van de werkgroep corona bij Alliance en Sjaak Struijf, wethouder Sport.

Lees meer...

Een beetje per ongeluk derde van Nederland geworden - 023 Haarlem Lifestyle & Gezondheid - Ze moest van haar school als examen mee doen aan de Skills Heroes wedstrijd haren opsteken.

Lees meer...

023 Haarlem Politiek & Maatschappij - Van maart tot en met augustus 2020 werd er in Nederland per 10.000 huishoudens gemiddeld 24,4 keer ingebroken in woning en schuren. Dit is een daling van 18 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Lees meer...

“Zulke drukte zoals bij de Participatiemarkt in 2019 kan in Corona tijden natuurlijk niet meer (foto: Judith Buijze-Cappon).

Lees meer...

023 Heemstede Politiek, Maatschappij, Techniek, Veiligheid - Om de strijd aan te gaan met cybercriminaliteit is gemeente Heemstede sinds begin maart dit jaar op zoek naar Junior Cyber Agents: kinderen tussen 8 en 12 jaar die door het spelen van HackShield leren hoe ze zichzelf en hun omgeving wapenen tegen online gevaren.

Lees meer...

023magazine.nl geprint

023 Nieuws