Typography

Bijeenkomst op 14 december 2019

023 Heemstede Maatschappij - De gemeente Heemstede organiseert in samenwerking met Tandem op zaterdag 14 december weer de jaarlijkse bijeenkomst voor de mantelzorgers in Heemstede. Met de bijeenkomst, die plaatsvindt in het raadhuis, wil de gemeente haar waardering voor mantelzorgers laten blijken. Mantelzorgers zijn van grote betekenis voor de samenleving. Zij ondersteunen mensen in hun omgeving die extra zorg nodig hebben. Uit dank en erkentelijkheid voor hun inzet wordt de mantelzorgers een feestelijke lunchbijeenkomst aangeboden, waar voor ieder – op vertoon van de persoonlijke uitnodiging - ook een attentie klaar ligt.

Programma

Na een woord van welkom door wethouder Sjaak Struijf volgt een korte workshop Mindfulness door Karin van der Meij van ‘De Drive’ (De Zorgspecialist). De band ‘Barbees & Barflies’ brengt vervolgens een gezellig, gevarieerd en vooral herkenbaar repertoire. Daarna volgt een informele lunch. Het Spaarne Kwartet omlijst het programma met een muzikaal jazzy programma. Tijdens de bijeenkomst is er volop gelegenheid voor de mantelzorgers met elkaar in contact te komen.

 

Mantelzorgers in Heemstede

Mantelzorgers bieden – vaak intensief – zorg en hulp aan een naaste met een chronische ziekte of beperking. Mantelzorg is meestal geen bewuste keuze en is dus iets anders dan vrijwilligerswerk of een betaalde baan.

Alle mantelzorgers uit Heemstede die bekend zijn bij Tandem hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen. Wie geen uitnodiging heeft ontvangen maar wel mantelzorger is, kan zich melden bij Tandem. Dit heeft verschillende voordelen: Tandem biedt onder meer informatie & advies,  ondersteuning, begeleiding, lotgenotencontact, workshops en bemiddeling bij de inzet van vrijwilligers.

Maar ook is het van maatschappelijk belang dat mantelzorgers als groep zichtbaar zijn. Hierdoor kunnen belangen beter worden behartigd en kan beter gericht beleid worden gemaakt.

categorieën

Behoudend en sluitend, vol vertrouwen, in onzekere tijden - 023 Heemstede Economie/Politiek & Maatschappij - Wat het komend jaar zal brengen, is net als voor de rest van de wereld ook voor Heemstede onzeker. De begroting 2021 staat in het teken van de effecten van de coronacrisis. Er is gekozen voor behoudend financieel beleid.

Lees meer...

Lezing door Johan Sliggers - 023 Haarlem Economie & Duurzaamheid - Klimaatverandering: probleem, of niet? Moeten we daar iets aan doen? Hoe dan? Fossiele brandstoffen de wereld uit? Waarom niet? Waarom wel? Deze vragen staan centraal in de lezing ‘Klimaatmaatregelen, waarom eigenlijk?

Lees meer...

023 Haarlem Educatie - Op donderdag 17 september houdt de historicus Leo Balai een lezing in de Grote Zaal van Sociëteit Vereeniging in Haarlem over de Sociëteit  slavenhandel en de rol die de Republiek en later Nederland daarin speelde.

Lees meer...

023 Haarlem Kunst & Cultuur - Op de zolder van het kunstcentrum Haarlem kan men tot en met 21 november genieten van de tentoonstelling Woven Wonders en krijgt men een prachtig overzicht van fraaie wandkleden, plaids, kussens en shawls van het baanbrekende textielmerk van Irene van Vliet.

Lees meer...

023 Zandvoort Kunst & Cultuur - Het 9e Europees Kampioenschap Zandsculpturen stond gepland in juli van dit jaar maar moest worden uitgesteld vanwege alle corona-ellende.

Lees meer...

023 Haarlem – Kunst & Cultuur/Muziek - “Op 5 januari j.l. trad Charlie Bo Meijering al in de Sociëteit succesvol op als begeleider van de bariton Vincent Kusters. Op 6 september a.s. zal hij solistisch te horen zijn met een gevarieerd programma. Werken van Chopin, Brahms, Gershwin maar ook een eigen geschreven variatie op een prelude van Johann Sebastian Bach."

Lees meer...

023 Ymuiden Sport - Het bestuur van Telstar Vrouwen wordt versterkt met een nieuwe voorzitter en secretaris.

Lees meer...

Van links naar rechts:
Daan Beekhuis, voorzitter MHC Alliance, Marit Merkus, van de werkgroep corona bij Alliance en Sjaak Struijf, wethouder Sport.

Lees meer...

Een beetje per ongeluk derde van Nederland geworden - 023 Haarlem Lifestyle & Gezondheid - Ze moest van haar school als examen mee doen aan de Skills Heroes wedstrijd haren opsteken.

Lees meer...

023 Haarlem Politiek & Maatschappij - Van maart tot en met augustus 2020 werd er in Nederland per 10.000 huishoudens gemiddeld 24,4 keer ingebroken in woning en schuren. Dit is een daling van 18 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Lees meer...

“Zulke drukte zoals bij de Participatiemarkt in 2019 kan in Corona tijden natuurlijk niet meer (foto: Judith Buijze-Cappon).

Lees meer...

023 Heemstede Politiek, Maatschappij, Techniek, Veiligheid - Om de strijd aan te gaan met cybercriminaliteit is gemeente Heemstede sinds begin maart dit jaar op zoek naar Junior Cyber Agents: kinderen tussen 8 en 12 jaar die door het spelen van HackShield leren hoe ze zichzelf en hun omgeving wapenen tegen online gevaren.

Lees meer...

023magazine.nl geprint

023 Nieuws