Typography

023 Haarlem Uitgaan - Tijdens de achtste editie van het buurtfestival Zomer in de Zaanen op zaterdag 27 juni gaat de eerste voorronde van de Gitaarlem Talent Award van start. Stichting Gitaarlem biedt met de tweede editie van deze talentenavond een podium aan jong talent in de stadsdelen. Er zijn vier voorronden door de stad verspreid en uiteindelijk een finaleavond op woensdag 11 november 2015.

 

Dit jaar is er een samenwerking aangegaan met de festivals Zomer in de Zaanen en Schalkwijk aan Zee, de muziekschool Hart en het Conservatorium Haarlem. Op deze wijze is de competitie over de stad uitgezet. De eerste voorronde is zaterdag 27 juni op het festival Zomer in de Zaanen. Een aantal Haarlemse jonge talenten strijden tussen 16.00 en 17.00 uur tegen elkaar om een plaats in de finale in de Philharmonie. Op het festival rondom het Posthuis in Zaanenpark worden de kandidaten beoordeeld door een vakkundige jury, bestaande uit o.a. Daan van Rijsbergen (muziekmanager) en Maarten Steinkamp (muziekproducent).

 

De komende maanden worden nog meer voorrondes georganiseerd. De tweede voorronde is op 6 september tijdens het festival Schalkwijk aan Zee. De aanmelding daarvoor is nu gestart. Singer/songwriters tussen de 16 en 28 kunnen zich aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het thema van het lied moet zijn 'Another Sunny Day in the City'. De kandidaten worden beoordeeld door een vakkundige jury. Voor meer info kijk op gitaarlem.nl of facebook.com/gitaarlem.

 

De grote finale wordt gepresenteerd door VanVelzen. Een deskundige (vak)jury o.l.v. burgemeester Bernt Schneiders bepaalt op deze avond de winnaar van de Gitaarlem Talent Award. Er is een speciaal optreden van de winnares van 2014; AINA en band. Aina heeft inmiddels haar eerste single uitgebracht en heeft al op veel festivals gespeeld. Het uitgebreide prijzenpakket bestaat uit o.a. een Rabobankrekening, een GietHaarlembeeld van Keramikos, drie dagen rijden in een cabrio (AB Autoverhuur) en een gitaar beschikbaar gesteld door muziekhandel Alphenaar. Ook behoort een optreden als voorprogramma bij een artiest tot een van de mogelijkheden.

 

Zomer in de Zaanen is een festival met eten en drinken, muziek en vertier op schaal van een stadswijk. Doel is om de binding tussen mensen in de wijk te bevorderen door buurtbewoners op een gezellige manier met elkaar in contact te brengen. Elke editie brengt meer dan 2.500 bezoekers op de been. Van 15.00 tot 23.00 uur zijn er verschillende activiteiten geprogrammeerd. Kijk voor meer informatie over Zomer in de Zaanen op zidz.posthuis.info of facebook.com/posthuiszaanenpark . 

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur