Typography

023 Haarlem  Cultuur - In de afgelopen twee maanden hebben vele particulieren en bedrijven uit Haarlem gezamenlijk een bedrag van € 20.130 gestort voor het project Schalkwijk in de Spotlight via het crowdfunding platform voordekunst. Daarmee is het doelbedrag van € 20.000 gehaald en is de crowdfunding actie geslaagd.

 

Dankzij deze donaties hebben meer dan 600 kinderen uit Schalkwijk mee kunnen doen met theaterworkshops. Uit deze groep en twee openbare audities zijn 32 talenten geselecteerd die mee gaan doen aan de Haarlemse kerstproductie Loes en Marlie, met Brigitte Kaandorp in de hoofdrol. Deze kinderen krijgen tijdens het repetitieproces professionele theaterlessen.

Na afloop van Loes en Marlie worden de kinderen op weg geholpen om hun talent verder te ontwikkelen. Zij krijgen in samenwerking met het Jeugdcultuurfonds Haarlem een vervolgtraject aangeboden bij één van de Haarlemse theater- en muziekscholen. Voor veel kinderen uit Schalkwijk zijn er financiële of culturele drempels om actief aan muziek, theater, of dans te doen.

De reacties op Schalkwijk in de Spotlight, een initiatief van Brigitte Kaandorp en Stadsschouwburg Haarlem, zijn uitermate positief. De meeste geldschieters (al vanaf € 10,- kon gestort worden) hechten veel waarde aan het belang om kinderen uit Schalkwijk te betrekken bij de professionele (theater)kunsten.

“Ik ben zelf opgegroeid in Schalkwijk. Een goed initiatief om cultuur toegankelijker te maken en iets te doen voor de kids uit Schalkwijk.” is één van de reacties van donateurs, na te lezen op voordekunst.

Naast Brigitte Kaandorp gaven ook Boudewijn de Groot, Erik van Muiswinkel en Giel Beelen publiekelijk hun steun aan ‘Schalkwijk in de Spotlight’ door middel van adhesiefilmpjes op o.a. Facebook, Twitter en YouTube.

 

Iedere twee jaar brengt Stadsschouwburg Haarlem rond de kerstdagen de familie-kerstvoorstelling Scrooge, gebaseerd op ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens. Met de 2015-editie met Brigitte Kaandorp en Raymonde de Kuyper in de hoofdrollen, wordt de traditionele vorm van het verhaal losgelaten en wordt Scrooge in deze tijd gesitueerd. Het verhaal draait om de Bloemendaalse dames Loes en Marlie en de Marokkaanse schoonmaakster Yasmina uit Schalkwijk. Loes en Marlie is te zien van 8 december 2015 tot en met 3 januari 2016 in Stadsschouwburg Haarlem, kaartverkoop via www.scroogehaarlem.nl

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur