Typography

“Het geheel vernieuwde restaurant De Kloosterkeuken (foto: Adam van Noort).” - 023 Haarlem en verre omgeving, Restaurants, uit eten - Twee leerwerkrestaurants in Haarlem gaan vanaf de zomerperiode samen verder.

Restaurant De Ripper en restaurant De Kloosterkeuken voegen hun activiteiten samen op de locatie van De Kloosterkeuken op de Burgwal in Haarlem.

Deze locatie is afgelopen jaar volledig verbouwd en vernieuwd. Samenvoeging op één locatie is efficiënter, zowel onderwijskundig als economisch. De horeca-opleiding zal dan voor alle studenten onder de naam De Kloosterkeuken worden gegeven.

De restaurantfaciliteit van De Ripper aan de Ripperdastraat in Haarlem zal worden toegevoegd aan Boutiquehotel Staats dat in hetzelfde historische gebouw gevestigd is. Staats zal de focus volledig leggen op de service aan haar hotelgasten. Zij zal haar gasten in het sfeervolle restaurant zeven dagen per week service bieden van ontbijt tot en met avonddrankje met een beperkt hapje erbij.

De restaurants De Ripper en De Kloosterkeuken zijn leerwerkbedrijven voor jongeren die extra begeleiding nodig hebben om de toekomst in te gaan. Ze zijn onderdeel van de afdeling Leerwerkbedrijven van participatiebedrijf Spaarne Werkt.

Spaarne Werkt werkt voor deze jongerentak nauw samen met het Leerplein (van zeven gemeenten in de regio) en ROC Nova College. Spaarne Werkt en Boutiquehotel Staats blijven samenwerken op het gebied van doorstroom van leerlingen en detachering van medewerkers. Gasten die nog een laatste keer bij De Ripper willen eten hebben tot de zomer een kans. Tip: reserveer op tijd, want velen zullen afscheid willen nemen van dit bijzondere restaurant dat meer dan 35 jaar bestaat. www.deripper.nl

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur