Typography

Foto: Franklin van der Erf

023 Haarlem Cultuur- Twee jonge singer-songwriters hebben een finaleplaats veroverd voor de Gitaarlem Talent Award op 28 november in de Philharmonie.

Foto: Franklin van der Erf

023 Haarlem Cultuur- Twee jonge singer-songwriters hebben een finaleplaats veroverd voor de Gitaarlem Talent Award op 28 november in de Philharmonie.

Sanne Brouwer (Haarlem) en John-Lewis Cabot (Alkmaar) gaven op het festival Zomer in de Zaanen afgelopen zaterdag hun visitekaartje af op de eerste voorronde van de talentenavond van Stichting Gitaarlem. De jury sprak van een hoog niveau bij alle deelnemers.

Zes singer-songwriters speelden op het Hart-podium een nieuw nummer over het thema ‘Take me Home’. De vierkoppige jury, bestaande uit Daan van Rijsbergen (muziekmanager), Menno Timmerman (A&R/Creative manager), Gerrit Eijkelboom en Ans Rietbergen (beide docent Hart Muziekschool) genoot van alle deelnemers, maar mochten uiteindelijk twee van hen door laten gaan naar de finale.

Over John-Lewis Cabot (19) zegt jurylid Menno Timmerman: “Deze jongen heeft een zeer losse podium presentatie. John-Lewis heeft een warm en zeer prettig rasperig stemgeluid, dat hoor je niet veel. Zijn song was prima, maar er zit nog wel wat uitdaging in, daarin kan hij nog groeien.” De jongste finale kandidaat Sanne Brouwer is nog maar 17. “Zij heeft voor haar leeftijd een uitstekende uitspraak van de Engelse taal. Haar verhalende liedje heeft een mooie spanningsboog, dat van het begin tot het einde bleef boeien.”

Net als vorig jaar is Stichting Gitaarlem weer een samenwerking aangegaan met de festivals Zomer in de Zaanen en Schalkwijk aan Zee, Hart en de vereniging Hart muziekschool en het Conservatorium Haarlem. Op deze wijze is de competitie over de stad uitgezet. De grote finale vindt wederom plaats in de Haarlemse Philharmonie op maandag 28 november. De jury o.l.v. Frans Funnekotter, directeur Hart,  bepaalt op deze avond de winnaar van de Gitaarlem Talent Award 2016.  

Stichting Gitaarlem zoekt nog naar acht andere finalisten. De volgende voorronde is op 4 september tijdens het festival Schalkwijk aan Zee. Hier gaan ook twee singer-songwriters door naar de finale. Singer/songwriters tussen de 16 en 28 kunnen zich aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het thema van het lied moet zijn ‘Take me Home’. Ook hier worden de kandidaten beoordeeld door een vakjury. Meer informatie is te vinden op facebook.com/gitaarlem.