Foto: De drie jeugdige scheidsrechters Daan, Jack en Freek floten een prima jeugdwedstrijd tussen  de Koninklijke HFC en de Koninklijke HVV.

023 Haarlem Sport - Voorafgaand aan de wedstrijd tussen de ex-Oranje Leeuwinnen en een HFC-selectie bestaande uit verschillende dames uit damesvoetbalelftallen uit de regio (4-3) èn de legendarische wedstrijd tussen de Oud-Internationals en HFC Zaterdag 1 (3-3), speelden 2 jonge selectieteams (onder 13 jaar) van de twee oudste Koninklijke Nederlandse voetbalclubs tegen elkaar.

Lees meer...

DSS (RKHSV DSS) is een familievereniging met ambitie

023 Haarlem Sport - Als we het over Honkbal in Haarlem hebben, mag DSS natuurlijk niet ontbreken. DSS vertegenwoordigt Haarlem in de Hoofdklasse en dat is een prestatie waar de club trots op is. Ik spreek met Peter Vink, een van de drijvende krachten achter het honk- en softbal in de vereniging. In dit gesprek richten we ons op honkbal, al geeft Peter gelijk aan dat softbal óók belangrijk is voor DSS.

Lees meer...

Een avond vol pijnlijke momenten, valpartijen, blessures en ander wielerleed

Foto’s: Huisfotograaf van het Eerste Haarlems Wielercafé JP Oelen

023 Haarlem Sport - De vijfde editie van het Eerste Haarlems Wielercafé was een waar succes. Een goede 160 fietsliefhebbers kwamen onlangs bijeen in de Haarlemse Sociëteit Vereeniging om te genieten van de spraakmakende verhalen van oude en nieuwe wielrenlegendes zoals Theo de Rooy, Peter Winnen, de drievoudig Nederlands kampioene Lucinda Brand (Team Sunweb), oud-wielrenster en journalist Marijn de Vries, Dion Beukeboom en Bas Tietema. De avond stond in het teken van ‘pijn’. Als geen ander kunnen wielrenners daar goed over meepraten; afzien tot je een ons weegt, valpartijen en toch weer op de fiets klimmen, tot het absolute uiterste gaan, de pijngrens overschrijden, doordenderden en gewoon blijven trappen.

Lees meer...

Twee top opleidingtrainers (van Koninklijke HFC) geven hun visie 

023 Haarlem Voetbal - Het Nederlandse voetbal was er bij het laatste EK en WK niet bij. Het voetbal zit in een dip. Niettemin stonden er twee Nederlandse spelers, Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum in de vorige  Champions League finale en doet Ajax het dit jaar  fantastisch, Nederland won van Duitsland en eerder met 3-0 van Portugal, Oranje onder 17 werd Europees kampioen, Ajax speelde vorig jaar de finale om de Europa League en Memphis Depay speelt de sterren van de hemel in Lyon. Maar echt, het Nederlandse voetbal is er nog lang niet. Interessant om de mening te horen van twee bijzondere trainers bij de Koninklijke HFC in Haarlem; de club die tweede staat op de Nederlandse ranglijst van opleidingsclubs. We krijgen de mening van Rik Verhage die begon bij HBC in Heemstede en na dit seizoen HFC verlaat om zich volledig aan Ajax over te geven, en die van Frank Korpershoek, sinds zijn 7e jaar bij HFC en al meer dan 300 wedstrijden speler en aanvoerder van Telstar.

Lees meer...

Foto: Theo Hafmans

023 Heemstede Gezondheid - Op 1 november jl., heeft loco-burgemeester mevrouw Grete Visser een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan prof.dr.ir. J.J.M. (Koos) van der Hoeven uit Heemstede. De heer Van der Hoeven is internist-oncoloog en is onderscheiden voor zijn belangrijke bijdrage aan de verbetering van de oncologische zorg in Nederland. Hij was sinds 2015 verbonden aan het Radboudumc en nam daar gisteren afscheid. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Lees meer...

Meer artikelen...

Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle

Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid

21 februari 2019

Categorieën Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid op NLmagazine

Trombose

D Reizen

Drogisterij

Aanbevolen artikelen