023 Haarlem Economie & Duurzaamheid - Mode is voor veel scholieren in het middelbaar onderwijs een belangrijk onderwerp. Hoe je er uit ziet hoort bij het zoeken naar je eigen identiteit. Er leuk uit zien - binnen beperkte budgetten - is elke week weer passen en meten. Tegelijkertijd zijn veel tieners zich er van bewust dat het klimaatvraagstuk ook bij kleding en schoeisel om te hoek komt kijken. Wat is er nodig voor het maken van een hippe spijkerbroek of een trendy t-shirt? Kan gebruikte kleding nog een keer gebruikt worden als kleding of als grondstof voor een andere product? En zijn gedragen schoenen afval of nog bruikbaar?

Lees meer...

023 Haarlem Duurzaamheid - Heel bijzondere bloempotten zijn op 31 maart door de gemeente Haarlem uitgereikt aan de partners in Molenwijk Noord als dank voor hun inzet in de wijk. De bloempotten zijn gemaakt van gerecyclede plastic ‘overschoenen’.

Lees meer...

023 Haarlem Educatie - Gedurende een (thuis)werkdag zijn er regelmatig ‘stoorzenders’ aanwezig die je uit je concentratie kunnen halen – een collega met een dringend verzoek, een huilend kind of de postbezorgder die plots voor de deur staat.

Lees meer...

023 Haarlem Economie & Duurzaamheid - Bij de komende ondernemerstalkshow NV Haarlem is Jeroen Coops een van de te interviewen gasten. Coops is sinds enkele maanden directeur van het nieuwe participatiebedrijf Spaarne Werkt. De talkshow heeft dit keer als thema de arbeidsmarkt.

Lees meer...

023 Heemstede Duurzaamheid - Op 28 januari om 11.30 uur overhandigt wethouder Annelies van der Have de eerste afvalpassen aan de klankbordgroep in Merlenhove bij het Beatrixplantsoen, als symbool voor de afsluiting van een succesvolle afvalproef. De proef waarbij het afvalsysteem van omgekeerd inzamelen leidde tot een halvering van het restafval, is definitief in gebruik genomen.

Lees meer...

Meer artikelen...

Economie & Duurzaamheid

Economie & Duurzaamheid

16 mei 2022

Categorie Economie & Duurzaamheid op NLMagazine

coolblue

Greenchoice

Yarden