Typography

Foto: Vogelenzang. Foto ResSmit.

023 Heemstede - Op 8 november 2018 houdt de Historische Vereniging Heemstede Bennebroek (HVHB) haar traditionele najaarsbijeenkomst.

Hoofdmoot van de avond is een presentatie van Martin Bunnik over de geschiedenis van ziekenhuis Vogelenzang in Bennebroek. Dit gebied wordt binnenkort opnieuw ingericht en er komen nieuwe woningen, deels in nieuwbouw, deels in de monumenten op het terrein. Alle reden dus om het verleden in te duiken. Maar ook werpt Martin Bunnik een blik in de toekomstige ontwikkelingen.

 

Leerlingen van College Hageveld maakten voor hun maatschappelijke stage weer een video over een historisch thema. Op deze avond is de première. Het onderwerp blijft nog even een verrassing. Verder een foto-impressie van de verbreding van de Herenweg in 1926-1928, inclusief beelden van hoe de situatie vandaag de dag is. Teven blikt voorzitter Jaap Verschoor vooruit op de activiteiten die de vereniging in 2019 zal ontplooien.

De avond vindt plaats in het Trefpunt in Bennebroek, Akonietenplein 1.  Vanaf 19.30 uur bent u welkom voor koffie of thee. Om 20.00 uur begint de bijeenkomst. Toegang gratis, ook voor niet-leden.
Na afloop rond 21.30 uur is er, zoals gebruikelijk, gelegenheid tot napraten bij een drankje en een hapje. Op de website van de HVHB vindt u meer informatie.

Cultuur & Uitgaan

Aanbevolen artikelen