Typography

023Heemstede/Aerdenhout Evenement - Op dinsdag 19 november vanaf 19:00 uur zal er op de Vondelschool in Aerdenhout (gemeente Bloemendaal) een speelgoedruilmarkt worden georganiseerd door het team van Recycle Sint. Het populaire concept wordt steeds groter in Nederland (en in het buitenland!) en heel Nederland stimuleert het initiatief om tijdens Sinterklaas duurzaam te denken. Waarom nieuwkopen als je ook kunt ruilen?

De Haarlemse versie vond vorige week al plaats en is bijzonder positief ontvangen. Vorig jaar zijn er landelijk 35,000 stukken speelgoed geruild met een marktwaarde van meer dan euro 1,000,000. Dit jaar gaat de teller van het aantal ruilmarkten in Nederland al richting de 150 (in 2018 vonden er 101 markten plaats) en de aanmeldingen blijven binnen stromen. Recycle Sint is onlangs beloond met de 18e plek tijdens de Trouw Duurzame 100 in de categorie burgerinitiatief.

De speelgoed ruilmarkt werkt als volgt: Je brengt alle soorten speelgoed (netjes, compleet, schoon) in op school op de hieronder aangegeven tijdstippen. Hiervoor krijg je waardepunten op basis van aankoopwaarde waarmee je weer andermans speelgoed kan uitzoeken tegen dezelfde waarde. Ideaal voor schoencadeautjes en wie weet wat grotere cadeaus waarvan de kinderen niet eens zullen merken dat het een tweede leven in gaat. De organisatie zal het speelgoed categoriseren en organiseren waardoor je dan overzichtelijk op de ruilmarkt zelf kan komen “shoppen” met je waardepunten. Overgebleven speelgoed zal geschonken worden aan een goed doel. Het hogere doel van Recycle Sint is het aanmoedigen van circulair consumeren ten gunste van het klimaat. Voor meer informatie www.recyclesint.org

 

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur

Aanbevolen artikelen