Typography

Sfeervol en gevarieerd matineeconcert van de COV Haarlem

023Haarlem Kunst/Cultuur/Muziek – Met bijzonder warme winterklanken brengt de COV Haarlem op 8 december a.s. een gezellig, huiselijk en zeer afwisselend zondag-matineeconcert in de Philharmonie in Haarlem  rondom Sint Nicolaas en Jezus Christus, twee memorabele personen die in de decembermaand beiden centraal staan en de volle aandacht krijgen.

‘Die Geburt Christi’ van Heinrich von Herzogenberg en het ‘Oratorio de Noël’ van Camille Saint-Saëns, vertellen het eeuwenoude kerstverhaal, met een rijk palet aan klanken, variërend van dreigend en donderend, tot ingetogen en lyrisch. De oplettende luisteraar herkent ongetwijfeld klanken van bekende kerstliederen en ook van fragmenten van bekende psalmen en evangelieteksten.

De ‘Saint Nicolas Cantata’ van Benjamin Britten, beschrijft op dramatische wijze de geboorte, de wonderbaarlijke belevenissen en de dood van de Heilige Nicolaas, bisschop van Myra in de 4e eeuw. Middels dit beroemde werk uit 1948 kunt u optimaal genieten van de fraaie geluiden van onder andere het grote orgel, twee piano’s, slagwerk en vooral ook van de jonge zangers van de fameuze Koorschool St. Bavo. En wie zelf ook graag zingt, kan zich uitleven in de twee hymnes die het publiek mee mag zingen: ‘All people that on earth do dwell’ en ‘God moves in a mysterious way’.

Informatie:
Aanvang 14.30 uur.
Kaartverkoop via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of via de Philharmonie, tel. 023 5121212 of raadpleeg: www.theater-haarlem.nl.
Voor jongeren onder de 18 jaar is er een aantrekkelijke korting.

Wilt u al vast willen genieten van een sfeervol voorproefje van ‘All people that on earth do dwell’, kijkt u dan eens naar

">
  (A Service to Celebrate the 60TH Anniversary of The Coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II Westminster Abbey, Tuesday 4th June 2013). 
">
vindt u een impressie van het lied ‘God moves in a mysterious way’ van Graham Kendrick’s album ‘Keep The Banner Flying High’.

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur

Aanbevolen artikelen