Typography

023 Heemstede Kunst & Cultuur - In de dagen voor de ‘verjaardag’ van de Verenigde Naties is het raadhuis van Heemstede van 19 oktober tot en met 24 oktober blauw verlicht.

Ook het Molentje van Groenendaal kleurt blauw. De Verenigde Naties bestaat op 24 oktober 2020 precies 75 jaar. Om dit heugelijke moment te markeren, voorafgaand aan die dag zoveel mogelijk gebouwen, bruggen, (kerk)torens, standbeelden, pleinen en fonteinen in Nederland in blauw licht gezet. Heemstede doet hier graag aan mee uit waardering voor de activiteiten van de Verenigde Naties.

 

75 jaar VN
De VN werd 75 jaar geleden opgericht met als voornaamste doel de internationale vrede en veiligheid te handhaven; een Derde Wereldoorlog moest immers koste wat kost worden voorkomen. De VN zet zich nog altijd in voor wereldwijde samenwerking, met name op het gebied van vrede en veiligheid,  duurzame economische en sociale ontwikkeling, mensenrechten, humanitaire hulp het internationaal recht.

 

Orange the world
Een maand later, van 25 november tot en met 10 december, veranderen het raadhuis en molentje in Heemstede van kleur en worden oranje waarmee men de actie ‘Orange the world’ van de Soroptimisten steunt, een wereldwijde serviceorganisatie van vrouwen. Orange the World is de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Ook al in 2019 kleurde het raadhuis in Heemstede gedurende eenzelfde periode oranje.

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur

Aanbevolen artikelen