Typography

023 Heemstede Kunst & Cultuur – Nadat onlangs een aantal bestuursleden besloot op niet langer een bestuursfunctie te verrichten bij de Historische Kring Heemstede/Bennebroek (HKHB), is de Historische Kring blij dat Peter van Wingerden het nieuwe voorzitterschap op zich heeft genomen. Gezien zijn ervaring heeft de vereniging er alle vertrouwen in dat het voorzitterschap bij hem in goede handen is.

Peter van Wingerden is 71 jaar en woonde tot zijn grote genoegen voor een groot gedeelte van zijn leven in Zuid-Kennemerland. In 1977 is hij in Haarlem komen wonen en verhuisde in 1986 naar Heemstede.  In 2006 werd hij bestuurslid van de Historische Vereniging Haerlem en is als zodanig tien jaar verbonden geweest aan die vereniging, zowel als secretaris en als plaatsvervangend/waarnemend voorzitter. Zijn belangstelling voor geschiedenis is in die tijd alleen nog maar gegroeid.
Peter is ook bestuurslid van een stichting die zich bezighoudt met Dirck Volckerstz. Coornhert en is medeauteur van een boekje over deze veelzijdig begaafde figuur die het grootste deel van zijn leven in Haarlem heeft doorgebracht. 

Van huis uit fiscaal jurist, heeft Peter dit vak niet heel lang uitgeoefend. Het grootste deel van zijn loopbaan bracht hij door bij de Algemene Rekenkamer (de laatste jaren als hoofd van de internationale afdeling en als Kabinetschef) en in eigen bedrijf (good governance projecten in binnen- en buitenland). Dat bedrijf bestaat nog steeds, maar staat op een betrekkelijk laag pitje. Twee termijnen was Peter voorzitter van de rekenkamercommissie van Heemstede en was bovendien een termijn vicevoorzitter van de bezwarencommissie. Naast zijn werk deed Peter veel aan vrijwilligerswerk. Nog steeds is hij als vrijwilliger, naast taalcoach, verbonden aan het Hospice.

Peter wil zich optimaal inzetten als tijdelijk voorzitter van de HKHB met als doel na verloop van niet al te lange tijd een in alle opzichten goed functionerend bestuur achter te laten, een bestuur dat past bij deze historische vereniging. 

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur