Typography

023 Heemstede/Bennebroek – Cultuur, evenement - De Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek viert feest en daarom nodigt de HVHB u uit voor onze jubileumbijeenkomst op zaterdagmiddag 14 mei in de Pinksterkerk in Heemstede, Camplaan 18. Inloop tussen 14.30 en 15.00 uur. 

We hebben enkele interessante sprekers uitgenodigd:
1. Wim Gohres, voorzitter van het 75-jarige HVHB, opent met een hartelijk welkom en memoreert 75 jaar HVHB.

2. Elbert Roest, burgemeester van Bloemendaal en historicus, belicht het grote belang van onze historische vereniging voor beide gemeenten. Hij spreekt ook namens de gemeente Heemstede.
 
3. Michiel van der Burght, adjunct-directeur van Stadsherstel, praat ons bij over de activiteiten van Stadsherstel, met name in onze regio. Zo is de Pinksterkerk eigendom van Stadsherstel – net als het Wapen van Heemstede en Duinlust in Bennebroek.
 
4. Dorine van Hoogstraten, adjunct-directeur MOOI Noord-Holland, zal ingaan op de samenwerking tussen historische verenigingen en gemeenten op het gebied van erfgoed en monumenten. Hoe kun je elkaar versterken, elk vanuit de eigen rol in de samenleving.
 
5. Zita Pels, gedeputeerde in Noord-Holland met onder meer Cultuur en Erfgoed in haar portefeuille, gaat met Jaap Verschoor in gesprek over provinciaal beleid op het gebied van erfgoed en monumenten in onze provincie (en Kennemerland).

Daarna is er tot 18.00 uur een gezellig samenzijn met een drankje, hapje en lichte muziek. We stellen uw aanwezigheid zeer op prijs.

Laat u even weten of u erbij bent? Graag via onze secretaris: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur