Typography

023 Haarlem en omgeving Evenementen - In de derde week van de manifestatie Cultuur023 worden de culturele organisaties in Haarlem Oost en Schalkwijk in de spotlight gezet. Van donderdag 5 tot en met woensdag 11 oktober is er een uiteenlopend programma samengesteld in deze twee stadsdelen met o.a. muziek in De Pletterij, de onthulling van muurschilderingen aan het Nagtzaamplein en een verhalenwandeling door de Amsterdamse buurt. Het volledige programma staat op cultuur023.nl.

Cultuur023 wil Haarlemmers laten zien dat kunst en cultuur bij wijze van spreken op elke straathoek te zien en te beleven zijn. Een maand lang laten verschillende Haarlemse culturele organisaties zien hoe rijk en cultureel de verschillende stadsdelen zijn.
Elke week staat een ander stadsdeel centraal. In die week laten de culturele organisaties zien wat ze in huis hebben. Van beeldend kunstenaars tot theatermakers en verhalenvertellers. Van expositieruimtes tot podia en muziek. Van films tot literatuur en erfgoed. Een unieke culturele ontdekkingstocht door Haarlem. Op donderdag 5 oktober staan de Haarlemse stadsdelen Oost en Schalkwijk centraal.

Programma Haarlem Oost en Schalkwijk - donderdag 5 tot en met woensdag 11 oktober

  • Al het heden wordt voorleden vr 6 okt vanaf 16.00 uur Kapsalon
    Onthulling van nieuwe muurschilderingen gemaakt door Munir de Vries op het Nagtzaamplein in de Amsterdamse Buurt.

  • Kodian Trio, vr 6 okt, 20.00 uur, De Pletterij
    De drie muzikale geweldenaren Colin Webster (GB), alt sax, Andrew Lisle (GB) op drums en Dirk Serries (Be), elektrische gitaar hebben een eigen muzikale taal ontwikkeld met een breed palet aan sound en techniek.

  • Waar of niet Waar? za 7 okt, 10.30 uur, De Kapsalon
    Mieke, Petra, Artur en Jan nemen de toeschouwer mee op een verhalenroute door Haarlem Oost en vertellen legenden en sterke verhalen uit de Amsterdamse Buurt.

  • Docu en nagesprek Nos ta Kòrsou / Wij Zijn Curacao, di 10 okt, De Pletterij
    Documentaire over zes Curaçaose kunstenaars/creatieve ondernemers die met hun passie voor kunst en cultuur op eigenzinnige wijze bijdragen aan de versterking van de Curaçaose identiteit en gemeenschap.

Nieuwe online cultuuragenda cultuur023.nl
Sinds begin september is de nieuwe cultuuragenda cultuur023.nl online. Op deze website staat het aanbod van bijna alle kleinere Haarlemse culturele organisaties. Voorheen moesten Haarlemmers en toeristen bij wijze van spreken het halve internet afstruinen om te zoeken naar culturele activiteiten in de stad. Het Verhalenhuis, 37PK, de Pletterij, Jansstraat33, tgLAVA, de Stookkamer, Stichting Kapsalon en het Badhuis sloegen de handen ineen en ontwikkelden Cultuur023.nl. Onder het motto ‘Cultuur023.nl – altijd dichtbij’ staan vanaf nu alle activiteiten van de kleinere Haarlemse instellingen overzichtelijk bij elkaar.

Programma Cultuur023
De manifestatie Cultuur023 begon in Haarlem Noord en de Waarderpolder (21 t/m 27 september). Hierna was de blik gericht op Zuid en West (28 september t/m 4 oktober).  In de derde week staan Oost en Schalkwijk (5 t/m 11 oktober) centraal. Cultuur023 eindigt in het Centrum (12 t/m 18 oktober). Meer informatie en het programma staat op de nieuwe website cultuur023.nl.

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur