Typography

023 Heemstede Milieu, energie, subsidie - Vanaf 1 november kunnen inwoners van de gemeente Heemstede subsidie aanvragen voor het aanleggen van een groen dak. Een groen dak zorgt voor meer biodiversiteit en helpt bij het tegengaan van de gevolgen van klimaatverandering.

Zo vangt een groen dak regenwater af en werkt het verkoelend op hete dagen. De gemeente heeft in totaal €20.000 beschikbaar gesteld. Inwoners kunnen tot uiterlijk 31 december van dit jaar een subsidieaanvraag doen.

Wethouder Anneke Grummel: “Het klimaat verandert. We hebben steeds meer te maken met hoosbuien en hete zomers. Het vergroenen van onze omgeving is daarom belangrijk. We willen Heemstede op allerlei manieren zoveel mogelijk vergroenen en daken helpen daarbij, zelf kleinere oppervlakten.”

Een groen dak is een dak met plantjes erop. Mooi voor het oog én voor de natuur. Een groen dak werkt isolerend, is een fijne plek voor vlinders, insecten en vogels en vangt regenwater af.

De subsidie geldt voor daken van woningen, schuurtjes, garages of carports. Inwoners kunnen de subsidie gebruiken voor materiaalkosten zoals plantjes, een beschermdoek en een drainagelaag. De subsidie bedraagt maximaal 50% van de totale materiaalkosten. Het subsidiebedrag is hoger wanneer meer dan de helft van het dak bestaat uit bijvoorbeeld grassen en kruiden (anders dan sedumplantjes).

Meer informatie over de subsidie is te vinden op: heemstededuurzaam.nl/groendak.

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur