Typography

Omleidingsroute fietsverkeer op 17 november 2023 - 023 Heemstede, Verkeer & Vervoer - De bouwvoorbereidingen voor de vernieuwing van de Cruquiusbrug (N201) starten maandag 13 november 2023. De aannemer begint met het inrichten van het bouwterrein en met werkzaamheden aan het fietspad richting Heemstede. De werkzaamheden aan de brug starten 15 december 2023. U ontvangt hierover nog uitgebreide informatie.

Bouwvoorbereidingen
De aannemer begint maandag 13 november met de inrichting van het bouwterrein, zoals het plaatsen van de bouwhekken en het opbouwen van de keet. Daarnaast vinden er werkzaamheden plaats aan het fietspad richting Heemstede. Voor deze werkzaamheden wordt het fietsverkeer alleen op vrijdag 17 november van 07.00 uur tot 15.00 uur omgeleid via het andere brugdeel. Dit omrijden kost maximaal 5 minuten extra reistijd.

Officiële start werkzaamheden
Op 15 december starten officieel de werkzaamheden aan de Cruquiusbrug. U ontvangt nog uitgebreide informatie over de hindermomenten en omleidingsroutes. Hieronder volgt de planning op hoofdlijnen.

Planning op hoofdlijnen

  • Start fase 1  Brugdeel richting Heemstede    - 15 december 2023
  • Start fase 2  Brugdeel richting Hoofddorp     - oktober 2024
  • Start fase 3  Afronding                                         - mei 2025 
  • Werkzaamheden gereed                                     - eind 2025

Nieuwe Cruquiusbrug
De Cruquiusbrug is aan vervanging toe. De nieuwe brug wordt in 2023-2025 circulair, energieneutraal en zo onderhoudsarm mogelijk gebouwd volgens de principes

Het brugdeel richting Heemstede wordt vervangen en verbreed waardoor er meer ruimte ontstaat voor fietsers en voetgangers. Het brugdeel richting Hoofddorp wordt in die periode onderhouden. De huidige voetgangerstunnel wordt aangepakt en er komt aan de kant van gemeente Haarlemmermeer een fietsonderdoorgang, waardoor het fietsverkeer direct en veilig onder de N201 kan doorfietsen. Met de verbrede nieuwe brug verbetert de veiligheid en doorstroming van zowel fietsers, voetgangers als het wegverkeer op de N201.

Werkzaamheden PWN
Los van de werkzaamheden van het project Cruquiusbrug gaat PWN in week 48 werkzaamheden verrichten aan hun leidingen aan het begin van de Cruquiusdijk.  Hiervoor heeft PWN een wegafsluiting gepland. PWN zal de directe omgeving op de hoogte brengen. Wilt u meer weten over deze werkzaamheden, kunt u contact opnemen met Thijs Kooijman via het telefoonnummer 06-15502003.

Vragen over de voorbereidende werkzaamheden
Heeft u vragen of klachten over onze werkzaamheden, dan horen wij dit graag van u. Omgevingsmanager Rob Gordijn is contactpersoon van de aannemer. Hij is telefonisch te bereiken via 06-58963653 of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer informatie
Voor overige vragen kunt u contact opnemen het Servicepunt van de provincie via 0800 0200 600 (gratis) of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Informatie over de vernieuwing Cruquiusbrug is ook te vinden op www.cruquiusbrug.nl of de regionale facebookpagina: Zuid-Kennemerland/IJmond

 Bron: Projectteam Cruquiusbrug

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur