Typography

023 Heemstede/Haarlem/Hoofddorp en wijde omgeving, Natuur & M Ilieu - Er zijn 3 weken voorbij gegaan zonder column. De verklaring daarvan is redelijk simpel. Het heeft zo veel geregend, dat er 3 reguliere werkdagen en werk weken voorbij gegaan zijn, waarop het gewoon niet te doen was om buiten te werken.

In ieder geval niet in Meermond. Inmiddels is het bloemenweide seizoen en het groenteseizoen voorbij en sinds 1 november zitten we volop in het bosbeheer ne bomenred seizoen. Die klus om boompjes te redden spreekt zovele mensen aan die niet kunnen wachten om weer aan de slag te gaan dat de afgelopen week ons 4x doornat hebben laten regenen!

Wat is er deze week gebeurd
Vorig jaar zijn we in heel Nederland op 600.000 geredde boompjes gekomen en dit jaar willen veel mensen daar dubbel over heen. Dus er is deze week gewerkt in Iepenroode, het Sorghbosch en in Groenendaal. Daar zijn de eerste 5000 boompjes al weer verzameld. De meeste (1927)uit Groenendaal in de stromende regen waarbij we na verloop van tijd echt tot op huid nat waren ondanks toch redelijk goede kleding. Maar als je lekker bezig blijft is nat regenen niet zo erg. Je wordt dan van binnen uit warm en na de klus trek je gewoon droge kleren aan. Elders in regio zitten we al op 15000 boompjes. En het beloven er nog veel meer te worden want er zijn volop aanmeldingen van bedrijven die met grote groepen komen helpen. Ook komende week op dinsdag 14 en woensdag 15.

Op een andere dag was het ook zo bar dat we maar lekker binnen weer een het bouwen van Insectenhotels gegaan zijn in ons gebouwtje aan de Meijerslaan. Dat smaakte ook naar meer..

Waar kunt u zelf aan meedoen?
Elke vrijdag werken we op Meermond en op zaterdag in het Sorghbosch. In het Sorghbosch proberen we grote oppervlaktes “zevenbladvrij” te maken zodat we er stinsenbollen kunnen planten in de winter. Vanaf 4 november als de boompjes in rust zijn, gaan we elke dag tot 1 april boompjes redden. Ook in Heemstede. Schrijf je in bij ‘Ik doe mee’ in de bomenplanner op meerbomen.nu. Komende zaterdag de 18e organsieren we in de Meijerslaan een trainingscursus voor belangstellen uit heel Noord-Holland die coordinatorschap van een meerbomen vrijwilligers groep wel zien zitten.

Het is leuk en voldoening scheppend om er samen iets moois van te maken. Voor meer info en om een keer te komen kijken, te helpen of met een vraag: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur