Typography

023 Haarlem en verre omstreken, Evenementen, Muziek - Op zaterdag 9 december a.s. zingt het Haarlemse kamerkoor ‘Les Moucherons’ o.l.v. Antje de Wit een sfeervol kerstconcert ‘Wolcum Yole’ in het Verhalenhuis in Haarlem-Noord. Het Verhalenhuis zal helemaal in kerstsfeer zijn met een grote kerstboom en kaarsjes die de ruimte verlichten.

De titel van het kerstconcert `Wolcum Yole` (=welkom Kerst) verwijst naar de stralende Ceremony of Carols voor koor en harp van de Britse componist Benjamin Britten (1913-1976). Bovendien zullen er bekende en minder bekende liederen gezongen worden uit o.a. Scandinavië en Oost-Europa, die ons met kerst en vrede in de hele wereld verbinden. Zoals het Oekraïense kerstlied ‘Shchedryk’, dat op sociale media en bij vele koren al de hele wereld over ging. Er klinkt ook koormuziek van andere Britse componisten zoals Thomas Tallis, Judith Weir en Herbert Howells. Les Moucherons zingt o.a. het 7-stemmige Gloria uit Tallis’ Missa Puer natus est nobis waarbij de tonen en woorden over elkaar heen buitelen in een juichend veelkleurig muzikaal weefsel van klank.

Concertagenda
Zaterdag 9 december 20:00 u. Verhalenhuis, Van Egmondstraat 7, Haarlem
Entree € 15,00. Meer info over het reserveren van kaarten: www.lesmoucherons.nlDe titel van het concert is `Wolcum Yole`. Het concert staat onder muzikale leiding van dirigente Antje de Wit en is met medewerking van harpiste Marianne Smit.

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur