Typography

ZON 14 JAN: JAZZ MET NOHMI - 023magazine Kunst & C ultuur, muziek, theater - Een band met een sterk klassieke achtergrond, geleid door de Zuid-Koreaanse jazz-pianiste Miran Noh. Zij heeft zowel jazz als klassieke muziek gestudeerd en is sterk beïnvloed door de Franse componist Ravel. Dit zorgt voor een uitdagende interactie met de blazers in de band.

Miran Noh (piano en composities), Patricia Mancheño (double bass), Auke de Vries (drums), Claudio Jr. De Rosa (tenor sax), Daniel Clason (trompet). Aanvang 16 uur. Kaartjes 12,50, met HaarlemPas of onder de 25 jaar 8 euro.

ZON 14 JAN: VERHALENPODIUM
Elke tweede zondag van de maand kunnen maximaal vijf mensen op een klein podium een verhaal vertellen. Het verhaal mag niet langer dan 10 minuten duren en gaat over een vooraf bepaald thema, dit keer: Waarheen leidt de weg? Het verhaal wordt begeleid door een muzikant.
Wil je vertellen? Neem dan contact op met Petra van Dam: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Aanvang 16 uur, toegang 7,50 euro.

WOE 17 JAN: CULTUUR IN SCHALKWIJK
Cultuur en culturele voorzieningen zijn onmisbaar voor een buurt of wijk. Maar Schalkwijk met meer dan 35.000 inwoners (bijna een kwart van de totale bevolking van Haarlem) heeft vrijwel niks op dat gebied.
Het gebrek aan culturele voorzieningen staat centraal tijdens een debat woensdag 17 januari. Hoe creëer je een bruisende culturele scene die representatief is voor Schalkwijk? En hoe bereik je daarmee de inwoners? Een discussie met lokale experts, wethouder cultuur, kunstenaars en bewoners.
Aanvang 20 uur. Locatie: Meemaakpodium, bibliotheek Schalkwijk, Fie Carelsenplein 2. Toegang gratis.

WOE 24 JAN: DOCU GROENKIJKERS
Liefde voor de natuur begint met goed kijken’ zegt de vader van regisseur Sanne Rovers. ‘Want wat je liefhebt, koester je’. In haar documentaire Groenkijkers die 24 januari in der Pletterij wordt vertoond volgt Sanne natuurbeschermers zoals haar vader. Tegen de achtergrond van klimaatverandering, stikstofcrisis en achteruitgang van de biodiversiteit proberen zij ieder een stukje natuur te beschermen. Het is een hoopvolle film over de ‘gewone mens’ die de vernietiging van de wereld tracht tegen te houden
Na afloop van de vertoning een gesprek met onder anderen Femke Prins, eigenaar van Oogst Haarlem. Oogst is een nieuw winkelconcept met lokale, duurzaam geteelde producten.
Aanvang 20.00 uur, Toegang 3 euro, met HaarlemPas en onder de 25 jaar 1,50.

VRIJ 26 JAN: OPTREDEN BAND FENIX
Fenix is een Rotterdamse/Amsterdamse groep met lichte, meeslepende en aantrekkelijke muziek. Drummer Willem Romers, bassist William Barret, toetsenist Robert Koemans en saxofonist Kika Sprangers zijn allemaal jonge makers die de uitdaging aangaan om elkaars werk in een nieuwe setting te spelen.
Aanvang 20 uur, toegang 12,50, met HaarlemPas en onder de 25 jaar 8 euro.

Pletterij debat en cultuur
Lange Herenvest 122
2011 BX Haarlem
www.pletterij.nl

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur