Typography

023Haarlem en wijde omgeving, Theater, Cultuur, Uitgaan, complottheorieën - The Returned en Rabbit Hol, zijn twee theatervoorstellingen die op 1 maart in De Schuur in première zijn gegaan en daar voorlopig voor het theaterpubliek zullen worden vertoond.

Uit het jaarverslag over 2022 van de AIVD blijkt overduidelijk dan honderdduizenden mensen in Nederland, ook na de coronatijd, geloven in complottheorieën. De media onderschatten dit nog steeds, maar in het theaterland weten en bemerken we dat deze theorieën in hoge mate actueel zijn.

Kort over de voorstellingen
Theater Rast en Ada Ozdogan staan met The Returned 13 en 14 maart in de Schuur. De voorstelling is een viering van het sci-fi genre en wederom een eerbetoon van Ozdogan aan de makers die haar gevormd hebben. Ze liet zich inspireren door de Duffer-broers, de makers van Stranger Things, en haar eeuwige voorbeeld Tarantino. Ze voegt elementen van de films die ze vet vindt samen en maakt er pulp van.
“Sciencefiction vertalen naar het podium is een spannende uitdaging, maar de scenografie van Anne Claire de Breij, het sounddesign van Marijn Brussaard en het lichtontwerp van Tim Van’t Hof slijpen The Returned naar een esthetisch sciencefiction-juweeltje”, aldus de Theaterkrant.

Zo zijn de personages in deze voorstelling allemaal mash-ups van filmische archetypes. Met deze voorstelling gaat ze ook haar eigen depressie voor het eerst aan: ‘Ik heb behoefte aan rolmodellen waar ik mezelf in kan herkennen. Een loser zoals the dude in The Big Lebowski, gewoon een domme gast, waarom is dat nooit een vrouw?’.

Meer over The Returned: Theatervoorstelling The Returned | Schuur

Rabbit Hole van de Toneelmakerij in samenwerking met Theater Sonnevanck is een interactieve jeugdvoorstelling die helemaal past in de tijd van nu. Het gaat over Samy die zich heeft teruggetrokken in een online community, de uitweg uit zijn dagelijkse realiteit van pesten, eenzaamheid en een gebroken gezin. In deze unieke cross-mediale omgeving van de theatervoorstelling zijn de grenzen tussen on- en offline volledig vervaagd. Via hun mobiele telefoons maakt het publiek onderdeel uit van de chatfora, waar de geïsoleerde Samy zich op begeeft.

Meer over Rabbit Hole: Jeugdtheater Rabbit Hole | Schuur

Lange Begijnestraat 9
2011 HH Haarlem
Telefoon: 023-5173900
www.schuur.nl

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur