Typography

VRIJ 17 MEI: DANSEN OM DE MACHT MET BRUNO - 023 Haarlem en verre omgeving, Kunst & Cultuur - Lezingencyclus rond klassieke muziek en macht. Een thematische reis door de muziekgeschiedenis met Bruno Truyens van Bruno Klassiek.

Bruno laat muziek horen en zien, vertelt en legt verbanden. Vanavond Dansen om de macht. Deel 5: Tekenen van verzet (vrijdag 13 september).

Deel 6: Broodheren versus creatieve vrijheid (vrijdag 11 oktober). De titels van de sessies op vrijdag 15 november en vrijdag 13 december zijn nog niet bekend.
Toegang 10 euro, HaarlemPas en onder de 25 jaar, 7,50 euro.

DIN 21 MEI: DE KLOOF TUSSEN ARM EN RIJK

Wat doet armoede met je en welke invloed hebben inkomens- en vermogensverschillen op de samenleving? Dit is het derde debat over hoe bepalend de plek is waar je bent geboren voor de rest van je leven. Thema dit keer: arm, rijk, vermogen, belasting.

In het vierde debat later dit jaar kijken we naar alle factoren die ongelijkheid veroorzaken, zoals ook gender en huidskleur. De vier debatten worden gemodereerd door Groene Amsterdammer-redacteur Or Goldenberg. Onder haar leiding gaan prominente schrijvers, denkers en vakbondsbestuurders met elkaar en met de zaal in gesprek.

Aanvang 20 uur, 3 euro, HaarlemPas en onder de 25 jaar 1,50.

DON 30 MEI: PAUL VAN KEMENADE ‘CLASSIC’ QUINTET

Deze gerenommeerde groep is in 1989 opgericht door de Nederlandse altist en componist Paul Van Kemenade en speelde honderden concerten in binnen- en buitenland. De band speelde samen met allerlei muziekgroepen van pop tot klassiek. Ook nam de groep meer dan 13 LP’s en CD’s op. De meeste composities zijn van Paul van Kemenade.

Alle bandleden hebben tegenwoordig eigen internationale carrières, maar komen regelmatig samen om op treden. Met Jeroen van Vliet (piano), Eric van der Westen (contrabas), Pieter Bast (drums), Louk Boudesteijn (trombone), Paul van Kemenade (altsax/composities).

Aanvang 20 uur, toegang 12,50, HaarlemPas en onder de 25 jaar 8 euro.

Pletterij debat en cultuur
Lange Herenvest 122, 2011 BX Haarlem

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur