Typography

023 Haarlem en wijde omstreken, Kunst & Cultuur - Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Fleur Gräper-van Koolwijk was onlangs te gast in de Schuur waar ze het nieuwe cinematografische Virtual Reality-programma Final Frontier uittestte.

Algemeen directeur Marelie van Rongen leidde de Staatssecretaris en betrokken ambtenaren rond. Ze spraken samen over de betekenis van de Schuur en breder over het belang van een stevig cultureel aanbod voor een middelgrote stad als Haarlem. Dit ter voorkoming van verschraling in de directe woonomgeving van mensen. Daarnaast onderstreepten beiden het belang van talentontwikkeling en het ondersteunen van innovatie binnen de cultuur; waar het VR-filmprogramma een mooi voorbeeld van is.  

Staatssecretaris Gräper-van Koolwijk: “Heel bijzonder om te zien dat De Schuur elk idee dat ook maar enigszins cultureel is oppakt en uitvoert. En vaak ook met maatschappelijke waarde: of dat nou een filmclub voor ouderen is, theater toegankelijk maken voor kinderen die daar normaal niet komen, of jongeren van het conservatorium een plek bieden om in het café te spelen. Juist door te kijken naar wat wel kan en het ook gewoon doen. Inspirerend om dat mee te mogen maken. En erg leuk om de VR te mogen ervaren.”

Final Frontier

Final Frontier is het tweede van een nieuwe reeks VR-filmprogramma's die de Schuur programmeert in samenwerking met landelijke partner Nu:Reality. Doel van deze samenwerking is laten zien dat binnen de wereld van VR grote innovaties plaatsvinden die effect hebben op de hele filmwereld. Boven alles hoopt de Schuur haar bezoekers een unieke immersieve filmervaring te bieden. Dat kan met ‘VR Cinema’ in de filmzaal en als ‘VR Interactive’ op zelf bestuurbare installaties.   
Het VR-programma is nog t/m september in de Schuur te zien. Meer informatie en tickets via www.schuur.nl/vr 

Lange Begijnestraat 9
2011 HH Haarlem
Telefoon: 023-5173900
www.schuur.nl

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur