Typography

023 Haarlem en wijde omgeving, Kunst & Cultuur - Het Rotterdamse circusgezelschap Tall Tales Company eindigt de theatertournee van Facades bij De Schuur in Haarlem. Deze zomer speelt een buitenversie op meerdere zomerfestivals.

Op het snijvlak van circus en (fysiek) theater dansen drie acrobaten met hun zelfbeeld. Kunnen we onszelf zijn in de ogen van een ander? In deze beeldende en persoonlijke voorstelling gebruiken ze twee zeldzame circus-disciplines: ‘Icarian games’ waarbij een acrobaat salto’s maakt op de voeten van een partner en ‘hair-hanging’, waarbij iemand aan de haren wordt opgetakeld.

Binnenkort in Haarlem

do 6 juni  De Schuur, Lange Begijnestaaat 9, 2011 HH HAARLEM, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

“Een meesterlijke vondst in deze voorstelling is de aanwezigheid van demonen” theaterkrant

“Facades grijpt je bij de keel (…) Imponerend theatraal spel, levendige dans en klasse hand-to-hand-acrobatiek.” circusweb

FACADES

Een brandweervrouw uit Den Haag, een accountant uit de Bronx en een gevoelige macho uit Mellila (Noord-Afrika) kijken hun innerlijke demonen in de ogen. Om zich te bevrijden van hun eigen kritische stem leggen deze drie acrobaten zichzelf op de snijtafel. Wie ben je, wie vind je dat je moet zijn en hoe kijken anderen naar jou? Via luchtacrobatiek, hair-hanging, acrodans en icarian games onderzoeken de performers hun zelfbeeld.

Facades is een persoonlijk, intiem en hallucinerend spiegelpaleis.

Speellijst indoor

do 6 juni               De Schuur, Haarlem

Speellijst outdoor

25 mei                 Rotterdamse Dakendagen

8 juni                   Werelds Delfshaven, Rotterdam

26, 27, 28 juli       Cirque Plus, Brugge

10 augustus         Zomerparkfeest, Venlo

Https://talltales.nl/voorstelling/facades/

Campagnefoto’s Jona Harnischmacher
Scènefoto’s Bart Grietens

TALL TALES COMPANY

Het Rotterdamse circusgezelschap Tall Tales Company - opgericht door Maartje Bonarius en Harm van der Laan - vertelt grote verhalen op een menselijke schaal. Over de impact die we hebben op de wereld, en op elkaar. Zij zoeken de grenzen van het circusgenre en gaan daarbij bijzondere combinaties aan met andere kunstvormen. Het gezelschap is inmiddels gegroeid van kleine locatievoorstellingen naar schouwburgzalen en internationaal succes.

Concept/Regie: Maartje Bonarius, Harm van der Laan Artiesten: Alfonso Escribano, Christina Lancione en Melinda Meijs Lichtontwerp: Maarten Verheggen Dramaturgie: Luc van Esch Muziek: Studio Boeke Kostuum: Hanne Pierrot, Anouk van Kampen Wieling Productie: Nikki Kracht en Susanna Paavola Foto: Jona Harnischmacher

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur