Typography

023Magazine/Haarlem/Hoofddorp en wijde omgeving - Na het succes van DeDAKKAS in Haarlem openen de Haarlemse horecaondernemers Dennis de Waart en Jeroen Spek op vrijdag 12 juli hun tweede horecazaak: KASTAN in Hoofddorp.

KASTAN is gelegen vlak bij het station van Hoofddorp en wordt de tweede horecazaak van Dennis en Jeroen, die bekend zijn van DeDAKKAS in Haarlem. De oorsprong van KASTAN ligt in het open proces Hoofddorp-Centraal van 2015, waarin de toekomst van het gebied tussen het station en het centrum werd besproken. Architect Gijs de Waal zag tijdens dit proces potentie voor een restaurant en vond een geschikte locatie voor de oude wagenschuur van de Adolfshoeve uit 1880. In het najaar van 2022 bracht bierbrouwer Gulpener Gijs in contact met Dennis en Jeroen, waarna ze gezamenlijk verder gingen onder de naam KASTAN, vernoemd naar de vele kastanjebomen in de tuin en de drie levende kastanjebomen onder het dak van het pand.

De historische houten spanten en balken van de wagenschuur werden behouden en verplaatst naar de nieuwe locatie bij het station. De oude wagenschuur vormt een prachtig contrast met de moderne stadswijk Hyde Park, die in de komende jaren zal transformeren naar een levendige stadswijk met 3.800 appartementen. Bij KASTAN kunnen gasten genieten van lekker, lokaal en puur eten en drinken, geïnspireerd door de polder en haar agrarische geschiedenis.

De opening van KASTAN wordt op vrijdag 12 juli feestelijk gevierd met livemuziek, een DJ, hapjes en drankjes. Wij verwelkomen iedereen graag op deze bijzondere dag. Alvorens de grote opening is KASTAN al ‘soft’ open vanaf woensdag 3 juli.

Openingsprogramma 

16:00 – 17:00 : Officiële opening door de wethouder
17:00 - 21:00 : Openingsfeest met muziek, hapjes en drankjes
Locatie : KASTAN, Eiffelstraat 1, 2132 HS Hoofddorp

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur