Typography

De nieuwe Startlocatie van Spaarne Werkt in Centrum Schalkwijk in Haarlem (foto: Spaarne Werkt). - 023Magazine/Haarlem en omgeving - Spaarne Werkt heeft een nieuwe Startlocatie. De locatie is verplaatst van de hoofdvestiging in Cruquius naar Centrum Schalkwijk. De Startlocatie zit naast de nieuwe locatie van Kringloopwarenhuis Snuffelmug Haarlem.

In opdracht van de gemeente Haarlem verzorgt Spaarne Werkt trajecten voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Als, om wat voor reden dan ook, de stap naar betaald werk nog te groot is, dan kunnen mensen terecht op de Startlocatie. Dit zijn vooral mensen met een gemeentelijke uitkering (‘de bijstand’), maar bijvoorbeeld ook mensen die nog in een inburgeringstraject zitten.  Zij zijn gemiddeld zo’n drie dagdelen per week op de Startlocatie aanwezig. Daarbij ligt de focus op het vergroten van zelfvertrouwen, het ontwikkelen van arbeidsritme, het opbouwen van werkervaring en het uitbreiden van productieve arbeidsuren.

De meeste kandidaten doen mee aan een werkonderzoek. Tijdens dit onderzoek wordt gekeken naar de belastbaarheid, naar de werknemerscompetenties en naar de persoonlijke werkinteresses van de kandidaten. De kandidaten worden begeleid door twee coaches en een assessment psycholoog. Daarnaast zijn er twee voorvrouwen op de startlocatie aanwezig die zorgen voor de werkverdeling en werkinstructies geven.

De nieuwe Startlocatie nabij de Snuffelmug biedt een unieke samenwerking. De kandidaten verrichten op deze locatie voorbereidende werkzaamheden voor Snuffelmug, zoals het sorteren en beprijzen van inkomende goederen. Daarnaast biedt Snuffelmug allerlei verschillende werksoorten in het warenhuis zelf, zoals inrichten, voorraad bijvullen, klanten assisteren en kassawerk.

Bij de Startlocatie zijn  zo’n 50 kandidaten per week actief. Zij verblijven maximaal drie maanden op de Startlocatie. Daarna stromen zij door naar een werkstage met loopbaancoaching op een andere plek of gaan zij betaald aan het werk bij Spaarne Werkt of bij een reguliere werkgever.

Cultuur & Uitgaan

Mediamarkt

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur