Typography

023 Heemstede Economie Duurzaamheid - Ook in Heemstede kunnen ondernemers een aanvraag doen voor inkomensondersteuning wanneer zij hard worden geraakt door de coronacrisis.

Deze ondersteuning is bedoeld voor ondernemers en zzp’ers, wonend in Heemstede, om te kunnen voorzien in hun dagelijks levensonderhoud nu zij geen inkomsten hebben. Er zijn rond de 350 aanvragen gedaan en zo’n 195 voorschotten al uitbetaald. Van het boutique hotel tot de beautysalon; medewerkers van de gemeente Heemstede werken samen met gedupeerden als het water hen aan de lippen staat.

Noodmaatregelen
Na de aankondiging van het noodpakket voor ondernemers is de Intergemeentelijke Afdeling Sociale Zaken (voor zowel Heemstede als Bloemendaal) meteen in actie gekomen om tijdelijke inkomensondersteuning (Tijdelijke overbruggingsregeling Zelfstandig ondernemers ofwel ToZo) op te tuigen. In Heemstede zijn aanvullende maatregelen getroffen voor ondernemers, zzp’ers, stichtingen en verenigingen. Uitstel van gemeentelijke belastingen, uitstel van huur en andere betalingen aan de gemeente vallen hieronder. Via heemstede.nl/coronavirus is via een aparte button gemeentelijke en specifieke informatie over alle regelingen voor ondernemers te vinden.

Ondernemersloket en inkomensondersteuning
Sinds maandag 30 maart kunnen ondernemers op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur en vrijdag tot 13.00 uur bellen met 14023. Medewerkers uit alle hoeken van de gemeentelijke organisatie zijn bijgesprongen voor de afhandeling van (aan)vragen. Binnen anderhalve week zijn er al 195 voorschotten betaald. Wethouder Sjaak Struijf: “We zijn er klaar voor en willen meteen tot uitbetaling over gaan. Helaas is de landelijke regeling er nog niet en kunnen we formeel nog niet uitkeren. Daarom zetten we alles op alles om aanvragers die in problemen zijn gekomen tegemoet te komen. Laten we ervoor zorgen dat we diegenen die het het hardst nodig hebben ook het eerst kunnen helpen met een voorschot”. Zodra de regeling is vastgesteld worden de aanvragen hieraan getoetst. Ondernemers ontvangen in de loop van mei een definitief besluit op hun aanvraag.

De mensen die bedrijfskapitaal hebben aangevraagd hebben een mail ontvangen met informatie over de regeling en de stukken die nodig zijn om de aanvraag te kunnen beoordelen. Met de behandeling van deze aanvragen wordt gestart zodra de regeling is vastgesteld door het parlement.

Economie & Duurzaamheid

Geen feed gevonden

coolblue

Greenchoice

Yarden