Typography

023 Haarlem Economie & Duurzaamheid - Op vrijdag 6 november a.s. organiseert de gemeente Haarlem samen met ‘Haarlem Food Future’ een online conferentie over hoe stadslandbouw kan bijdragen aan een duurzame voedselvoorziening.

De bijeenkomst is een vervolg op de conferentie ‘Samen werken aan Duurzaam en Gezond Voedsel voor Haarlem’ van november 2019.

Tijdens de interactieve bijeenkomst onderzoeken bezoekers met elkaar hoe stadslandbouw nog meer kan bijdragen aan de duurzame voedselvoorziening en vergroening van onze stad.


Programma
Na de aftrap door dagvoorzitter Yolande Koot gaat wethouder Robbert Berkhout (Economie, Duurzaamheid en Mobiliteit) kort in op het belang van het verduurzamen van de voedselketen en de rol die stadslandbouw daarin kan spelen. Vervolgens laat Jan Eelco Jansma, onderzoeker ‘Feeding The City’, met voorbeelden zien hoe stad en landbouw met elkaar verbonden kunnen worden.

Hierna is het tijd voor de Haarlemse praktijk: Stephan Kooijman van de gemeente Haarlem licht het partnerschap van ‘Haarlem in Cities 2030’ toe, een project uit het Europese Horizon 2020 subsidieprogramma. In dit project wordt gewerkt aan het verder ontwikkelen van structuren voor duurzame voedselvoorziening in de stad. Ook stadslandbouw speelt hierin een rol.

Na een korte pauze is het tijd voor vijf pitches van lokale stadslandbouwinitiatieven. Door het programma heen zijn speelse interventies geweven van George Parker, creatief producent van innovatie én illusionist


Uitnodiging
Iedereen die interesse heeft in dit boeiende programma is van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de bijeenkomst. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  U ontvangt dan op donderdag 5 november een Zoomlink om aan deze online bijeenkomst deel te nemen. De bijeenkomst start om 16.00 uur en duurt tot 18.30 uur.

Economie & Duurzaamheid

Geen feed gevonden

coolblue

Greenchoice

Yarden