Typography

023 Heemstede Economie & Duurzaamheid - Door de lockdown bestellen we steeds meer online waarmee de (ondergrondse) containers voor  papier en karton steeds voller worden. Afvalverwerker Meerlanden roept inwoners op om het afval klein te maken en/of grote verpakkingen naar de milieustraat te brengen.

De coronacrisis zorgt voor veel meer huishoudelijk afval, niet alleen karton maar ook grofvuil en plastic. Dat geldt voor het hele land. Door het bestellen van diverse producten en eten neemt het karton afval enorm toe.  

Uitbreiding afvalcontainers
In opdracht van de gemeente Heemstede heeft Meerlanden de capaciteit – na uitbreiding van verschillende bovengrondse containers afgelopen jaar – nu ook uitgebreid met 3 nieuwe ondergrondse afvalperscontainers. Bij de Blekersvaartweg (AH) komt een papierpers en bij de Sportparklaan een papierpers en een plasticpers. Hiermee wordt de capaciteit verder uitgebreid en hopen we het probleem voor Heemstede deels op te lossen.

Drukte milieustraat
Ondanks de grote drukte bij de Milieustraat kunnen inwoners daar terecht met grote verpakkingen maar dan liever niet op zaterdag en maandag, dat zijn de drukste dagen. Wanneer inwoners karton, maar ook bijvoorbeeld plastic of grof tuinafval komen wegbrengen naar de Milieustraat, telt dit niet mee in de m3 grondstoffen die inwoners kosteloos mogen inleveren aan (grof) huishoudelijk (rest)afval. Verder kunnen meubels en kleding naar de Snuffelmug en Dorcas. Bouwmaterialen kunnen binnenkort ook naar de Snuffelmug.

Medewerking burgers gevraagd
Vandaar een oproep aan alle inwoners om mee te werken. Het kleiner maken van karton door het te scheuren, te snijden of te vouwen zorgt ervoor dat er meer in de containers kan en er minder vaak opgehaald moet worden. Daarnaast voorkom je ermee dat de container snel verstopt raakt. Als de container vol is, zet het afval er dan niet naast maar bied het later of ergens anders aan. Of houdt het afval nog even thuis totdat de container geleegd is.

Economie & Duurzaamheid

Economie & Duurzaamheid

01 maart 2021

Categorie Economie & Duurzaamheid op NLMagazine

coolblue

Greenchoice

Yarden

Aanbevolen artikelen