Typography

023 Haarlem Onderwijs, Wetenschap & Techniek - Techniek is een feestje en dat willen we zoveel mogelijk kinderen laten zien, voelen en horen! Daarom vond ook dit jaar - op 27 mei voor 50 basisscholen in Haarlemmermeer en op 28 mei voor 50 scholen uit Haarlem en omgeving - een online editie van het promotie-evenement techniek (PET) plaats. Ruim 2000 leerlingen uit groep 7 en 8 gingen vol energie aan de slag met techniek in hun eigen klaslokaal!

Alle deelnemende klassen kregen van te voren een link naar de livestream op een zelf uitgekozen tijdstip. Na het inloggen nam presentator Pascal Tan, bekend van Het Klokhuis, de leerlingen mee backstage bij een aantal techniek- en technologiebedrijven uit eigen regio. De video’s van de bedrijven gaven een inkijkje in de 7 werelden van techniek en waren onderdeel van een online quiz met vragen die de leerlingen per groepje konden beantwoorden. Er werd onderling fanatiek gestreden om de PET-bokaal in handen te krijgen. Tussendoor was er een spetterende theateract van MadScience met proefjes die in de klas werden uitgevoerd.

Tot slot werd de trotse winnaar van de quiz bekendgemaakt. Bij Techniekdag Haarlemmermeer kreeg deze klas de 3D geprinte beker uit handen van wethouder Jeugd en Onderwijs Marjolein Steffens uitgereikt. Tijdens PET Haarlem ontving Pascal Tan bijzondere gasten als kinderburgemeester Quinten, kinderraadslid Nora en Jur Botter, wethouder Jeugd en Onderwijs Haarlem: “Techniek wordt steeds belangrijker in de samenleving en het is een grote uitdaging voor kinderen dat ze zoveel meer kunnen kiezen dan alleen de traditionele beroepen. Het promotie-evenement techniek inspireert leerlingen te kiezen voor techniek en technologie. Techniek heeft de toekomst, de kinderen hebben de toekomst en dat komt hier mooi samen.”

Speciaal voor deze editie ontvingen alle deelnemende klassen een leuke techniek doe-box samengesteld met materiaal van verschillende partijen en sponsoren uit de regio. Er zaten spelletjes, proefjes en kleine cadeautjes in om voor of na de uitzending in de klas mee aan de slag te gaan. Kathelijn Rombaut, projectleider Techniekdag: “We hebben als team keihard ons best gedaan om ook dit jaar een superleuk online event te organiseren. En met succes: een grote deelname van klassen en veel enthousiaste reacties van leraren en leerlingen. Maar voor komende PET hebben we weer zin in een oorverdovend event met honderden enthousiaste kids in onze 3D Makers Zone in Haarlem!”

De wereld van techniek gaat over meer dan alleen schroevendraaiers. Techniek en technologie is overal om ons heen. We maken er allemaal elke dag gebruik van. Techniek is leuk, techniek is spannend en er is veel mooi werk in de techniek. Een keuze voor een beroep in de techniek of ict staat nu en in de toekomst garant voor een baan. Om leerlingen een goed beeld van het techniekaanbod in het voortgezet onderwijs en de mogelijkheden in het beroepenveld later te geven, gaat het basisonderwijs méér aandacht besteden aan wetenschap en techniek.

Het promotie-evenement techniek is een mooie gelegenheid om kinderen al vanaf het basisonderwijs in contact te brengen met techniek in de breedste zin.

Het event wordt mede mogelijk gemaakt door Smart Makers Education, Stichting PET Events, Gemeente Haarlem, Gemeente Haarlemmermeer, Gemeente Heemstede, 3D Makers Zone, Nova College, Sterk Techniekonderwijs -regio Zuid-Kennemerland/IJmond (editie Haarlem) & STO-regio Haarlemmermeer en Bollenstreek (editie Haarlemmermeer). Door corona is besloten om deze editie van het promotie-evenement techniek Haarlem en Haarlemmermeer online te organiseren.

Economie & Duurzaamheid

Economie & Duurzaamheid

27 juli 2021

Categorie Economie & Duurzaamheid op NLMagazine

coolblue

Greenchoice

Yarden

Aanbevolen artikelen